Переконав друг: студент ампутував ноги, щоб отримати 1,3 мільйона доларів

Студент університету на Тайвані, який ампутував ноги в надії отримати страхову виплату в розмірі 1,3 мільйона доларів, був заарештований за підозрою в шахрайстві.

Про це пише Business Insider.

23-річний хлопець, ідентифікований лише за прізвищем Чжан, занурив ноги у відро з сухим льодом на понад 10 годин, щоб отримати такі сильні обмороження, щоб йому знадобилася подвійна ампутація.

Тайванське бюро кримінальних розслідувань заявило, що шкільний друг Чжана, якого називають лише Ляо, переконав його здійснити страхову аферу.

Ляо, якому також 23 роки, зазнав збитків від торгівлі криптовалютою, і він обманом змусив Чжана підписати юридичну записку, яка зобов’язувала його виплатити близько 800 000 доларів, за даними слідства.

За даними Taiwan News, Ляо сказав Чжану, що його переслідують гангстери.

За словами слідчих, 26 січня 2023 року Ляо і Чжан каталися вночі Тайбеєм на мотоциклі, бажаючи представити заяву про те, що Чжан отримав обмороження під час їзди на транспортному засобі пізно ввечері.

За декілька днів до цього Чжан купив декілька дорогих полісів страхування життя, туристичного страхування і страхування від нещасних випадків, повідомили в прокуратурі.

Після поїздки на мотоциклі Чжан замочив ноги в сухому льоду і був госпіталізований до лікарні. Але медичний персонал зрозумів, що щось не так, коли оглядав його. На його ногах не було слідів взуття або шкарпеток, а ушкодження мали симетричний вигляд, що не відповідає природному обмороженню, зазначають слідчі.

Погода в ніч проти 26 січня також не була близькою до мінусової, а найнижча температура становила близько 5 градусів за Цельсієм.

“Оскільки Тайвань є субтропічним регіоном, випадки сильного обмороження, що вимагає ампутації, є нечуваними через природні кліматичні умови”, – йдеться в заяві бюро.

Ноги Чжана були ампутовані нижче литки через обмороження, але про його випадок було повідомлено владі, стверджують у прокуратурі.

Під час обшуку у Чжана і Ляо в листопаді поліція знайшла пластикове відро, яке використовувалося для заморожування ніг Чжана, страхові документи, білу полістирольну коробку для сухого льоду, вісім мобільних телефонів і планшет.

Ляо і Чжан були заарештовані 17 січня і звинувачуються в шахрайстві і пособництві в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, повідомило бюро.

Місцеві ЗМІ з посиланням на прокуратуру повідомили, що Чжан вимагав від одного страховика 7 200 доларів США, але ці гроші будуть конфісковані.

Деякі страховики та органи влади повідомляють, що рівень страхового шахрайства зростає після пандемії.

Ольга Степанова

Recent Posts

Дикі закони Шмигаля: в Україні повістка буде вважатись врученою, навіть якщо людини немає вдома

Кабінет міністрів України затвердив постанову, яка стосується проведення призову громадян на військову службу й регулює порядок…

5 хв. ago

Посилення мобілізації: кому з жінок потрібно сходити у ТЦК з 18 травня (інфографіка)

18 травня в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Згідно з ним військовозобов’язані мають 60…

16 хв. ago

Жінка випадково зіграла в онлайн-лотерею та зірвала найбільший джекпот: відома сума

Жінка з Північної Кароліни, США, виграла лотерейний джекпот у розмірі $736 874, коли випадково зіграла…

18 хв. ago

ТОП-5 вживаних автомобілів, які привозять в Україну зі США

За даними Укравтопрому, у квітні 2024 року в Україні зареєстрували майже 3 700 вживаних автомобілів…

23 хв. ago

На Кубі коти взялися винищувати крокодилів: це перший доведений випадок

Здичавілі коти вважаються одним із найпроблемніших інвазивних видів, який загрожує тисячам інших видів тварин у дикій…

25 хв. ago

Всіх забирає ТЦК: сфера перевезень опинилася на межі колапсу

Зараз українські компанії, які перевозять товари міжнародними маршрутами, мають проблеми через те, що багато водіїв…

43 хв. ago