Крім фастфуду й оброблених продуктів, під час вагітності варто уникати також певних фруктів. Збалансоване харчування важливе як для здоров’я як матері, так і дитини, що розвивається. Хоча більшість фруктів безпечні, деякі з них вагітним жінкам слід вживати помірно, щоб уникнути побічних ефектів. Ось кілька фруктів, від яких слід відмовитися під час виношування дитини. Про це пише Only My Health.
“Хоча стигла папайя в помірних кількостях зазвичай вважається безпечною, незріла або напівдозріла папайя містить латекс, який може спричинити перейми та призвести до ранніх пологів”, — каже дієтолог Сваті. “Рекомендується проконсультуватися з лікарем, перш ніж включати папайю у свій раціон під час вагітності”,
За словами доктора Сваті, ананас містить фермент бромелайн, який у великих кількостях може розм’якшити шийку матки і призвести до переймів.
Виноград, особливо свіжий, може становити небезпеку задухи. Крім того, деякі експерти в галузі харчування радять уникати надмірного вживання винограду через потенційний ризик залишків пестицидів. Ретельне миття винограду і вибір органічних сортів можуть пом’якшити ці проблеми.
Журнал харчування та обміну речовин каже, що жінкам із діабетом або гестаційним діабетом слід уникати вживання великих порцій кавуна. Через високий вміст води вживання кавунів у великих кількостях може призвести до посилених позивів до сечовипускання, що потенційно може викликати дискомфорт, особливо в нічний час.
Консервовані фрукти в сиропі містять доданий цукор і консерванти. Вибирайте свіжі або заморожені фрукти без додавання цукру, щоб дотримуватися більш здорового способу життя під час вагітності.
Хоча маракуйя багата на вітаміни та антиоксиданти, вона має високий рівень кислотності. Деякі жінки можуть виявити, що кислі фрукти викликають печію або дискомфорт у шлунку під час вагітності. У цьому разі найкраще вживати маракуйю в помірних кількостях.
Джекфрут — унікальний тропічний фрукт, що за текстурою нагадує м’ясо. Хоча в помірних кількостях він, як правило, безпечний, деякі вагітні жінки можуть відчувати дискомфорт у ШКТ через високий вміст клітковини.
Авокадо — поживний фрукт і чудове джерело корисних жирів. Однак він дуже калорійний, а надмірне споживання калорій небажане під час вагітності. Тому рекомендується включати його до складу збалансованої дієти в помірній кількості
Вагітним жінкам важливо проконсультуватися зі своїм лікарем або дієтологом, щоб переконатися, що їхній раціон харчування відповідає їхнім індивідуальним потребам щодо здоров’я. Хоча ці фрукти можуть спричиняти потенційні проблеми в певних ситуаціях, багато хто з них все ж можна вживати в помірних кількостях як частину повноцінної збалансованої дієти.
Обсяг готівкової іноземної валюти, яку банки ввезли в Україну в жовтні 2024 року, становив 1,684…
Парламентська асамблея НАТО закликала уряди країн-членів надати Україні ракети середньої дальності. Йдеться про балістичні ракети дальністю 1000-5500…
Зима 2025 обіцяє бути стильною і затишною завдяки актуальним моделям пуховиків, які поєднують комфорт, функціональність…
Президент США Джо Байден провів прощальну вечерю на вихідних, щоб подякувати гостям перед тим, як покине…
Кілька місяців тому частину мосту через річку Рамганга, що в Індії, змило повінню. Будівельна компанія…
В Україні визначили середню ціну вживаних автомобілів по регіонах і знайшли найдешевші машини на вторинному ринку. І…