Коли нам сумно, ми часто обираємо продукти, які можуть швидко підняти нам настрій і зробити нас щасливими. Але це щастя оманливе. Багато з подібних підсилювачів настрою в довгостроковій перспективі можуть тільки посилити проблеми з настроєм. Про те, які продукти погіршують настрій, пише Fit For Fun.
Морозиво та шоколад можуть лише ненадовго підняти вам настрій, якщо вам сумно. Як показує британське дослідження, люди, які споживають понад 67 грамів цукру на день разом із солодощами або безалкогольними напоями, значно частіше страждають на психічні розлади, ніж ті, хто споживає менше 40 грамів цукру.
Штучно доданий цукор спочатку піднімає настрій і дає енергію, але в довгостроковій перспективі шкодить стрункій фігурі та психіці. Наслідки можуть включати депресію або тривогу.
Вам може здаватися, що стрес та поганий настрій можна поліпшити піцою і бургерами, але це не так. Вам слід двічі подумати, перш ніж їсти жирну їжу, оскільки це може швидко негативно вплинути на вашу психіку.
Висока частка шкідливих жирів у їжі може рано чи пізно призвести до хронічного запалення в кишківнику, що, своєю чергою, може спричинити психологічне навантаження.
Якщо ви регулярно їсте нездорову їжу замість корисних поживних продуктів, необхідних організму для вироблення гормону щастя серотоніну, то ваш настрій погіршиться. Відповідно до цього результати американського дослідження показують, що споживання смажених і сильно оброблених продуктів безпосередньо пов’язане з депресією.
Макарони або білий хліб не тільки швидко насичують, а й мають чудовий смак. Однак занадто багато вуглеводів можуть порушити гормональний баланс.
Дослідження Американського журналу клінічного харчування показують, що збільшення споживання швидких вуглеводів може значно збільшити ризик депресивних настроїв.
Причина проста: прості вуглеводи підвищують рівень цукру в крові, що викликає гормональну реакцію в організмі. Швидко досягнуте відчуття ситості знову перетворюється на голод, а ще ви відчуваєте млявість і втому.
Якщо ви все ще не хочете обходитися без хліба або макаронів, виберіть цільнозерновий варіант. Клітковина забезпечує ваш організм стійкою енергією та довше зберігає відчуття ситості.
Більшість штучно підсолоджених напоїв містять хімічний підсолоджувач аспартам, який виготовляється з амінокислоти фенілаланіну.
Результати дослідження показують, що фенілаланін викликає підвищення концентрації норадреналіну і дофаміну в короткостроковій перспективі, але сильно пригнічує вироблення серотоніну в довгостроковій перспективі.
Таким чином, ви зможете підтримувати це відчуття щастя, тільки якщо вживатимете напої щодня. Однак експерти категорично не радять цього робити через шкідливі інгредієнти, що входять до складу.
Кофеїн дає нам енергію, необхідну вранці, і багатьом людям складно уявити повсякденне життя без чашечки цього ароматного напою. Але якщо дві або три чашки допомагають нам стати бадьорішими і навіть позитивно впливають на наше здоров’я, занадто велика кількість кави має протилежний ефект.
Занадто багато кофеїну може не тільки викликати занепокоєння, а й негативно вплинути на тіло і розум. Можливими наслідками можуть бути головні болі, різкі перепади настрою і навіть тривога.
У грудні деякі пенсіонери в Україні можуть зіткнутися із призупиненням виплат, якщо вони не виконають…
У п'ятницю, 22 листопада, у Росії різко послабився рубль, реагуючи на нові санкції Сполучених Штатів. Курс…
У 2024 році в Україні триває мобілізація, і багатьох цікавить, як хвороби серця та кровообігу…
Тимчасова слідча комісія з питань порушення законодавства в Міноборони та ЗСУ рік вивчала ситуацію у…
Ви думаєте, що листопад — це час для гарячого чаю та затишних пледів? А ось…
Ситуація з обстрілами та пошкодженнями АЕС в Україні викликає занепокоєння. Так, під час ворожих обстрілів…