Названо 6 продуктів для довгого і здорового життя

Здорове довголіття полягає в підживленні організму правильними поживними речовинами для активації відновлення клітин і здоров’я кишківника.

Про це написав директор дослідницької програми здорового довголіття в Університеті Сіднея Луїджі Фонтана, у новій книзі, передає New York Post.

“Рекомендую людям почати експериментувати, переходячи на два рослинні дні на тиждень, випробовуючи нові рецепти, відкриваючи нові смаки і в підсумку збільшуючи цю кількість до п’яти днів на тиждень”, – сказав Фонтана.

Дослідження Фонтани засвідчили, що довголіття зумовлене двома ключовими чинниками: шляхами сприйняття поживних речовин і мікробіомом кишківника.

“Правильна їжа, заснована на рослинній дієті, активує механізми, які сповільнюють старіння, зменшують запалення і покращують обмін речовин. Без достатньої кількості багатої на клітковину рослинної їжі корисні кишкові бактерії гинуть, послаблюючи імунітет і збільшуючи ризик захворювань”, – пояснив учений.

Але просто перехід на рослинну їжу не гарантує кращого здоров’я. “Досягнення збалансованої, поживної дієти передбачає набагато більше, ніж виключення продуктів тваринного походження”, – сказав Фонтана.

Щоб створити здорову, здебільшого рослинну і багату на клітковину дієту, яка підтримує довголіття, Фонтана пропонує зосередитися на шести ключових групах продуктів.

Спочатку йдуть мінімально оброблені цільні зерна, такі як коричневий рис, пшениця і ячмінь. Вони багаті клітковиною і забезпечують користь для здоров’я, наприклад, знижують ризик діабету 2 типу і серцевих захворювань.

Далі йдуть бобові, такі як квасоля, нут і сочевиця. Вони низькожирні й не містять холестерину, забезпечують клітковиною, білком і антиоксидантами, підтримуючи здоров’я серця, травної системи та кісток.

Потім слід включити в раціон горіхи, такі як мигдаль, кеш’ю та фісташки. Вони не тільки багаті на корисні жири, а й містять кілька важливих поживних речовин, включно з вітаміном Е, магнієм і селеном, усі з яких сприяють загальному здоров’ю і життєвій силі.

Додавання в раціон насіння, такого як кунжут, соняшник і чіа. Вони можуть збільшити споживання білка, клітковини, мінералів і корисних для серця жирів. Багато з них також містять марганець, який бореться з вільними радикалами і захищає ваші клітини від окисного пошкодження.

Коли справа доходить до корисних жирів, ненасичені варіанти, такі як оливкова олія першого віджиму й авокадо, є ключовими. Вони можуть поліпшити рівень холестерину в крові, зняти запалення і стабілізувати серцевий ритм.

Не забудьте доповнити свій раціон фруктами й овочами, особливо з низьким глікемічним індексом, такими як яблука, апельсини, броколі та помідори. Ці продукти повільно перетравлюються, допомагаючи контролювати вагу, контролювати рівень цукру в крові та знижувати ризик хронічних захворювань.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Чи дійсно працює правило п’яти секунд: дослідник дав остаточну відповідь

Багаторічна суперечка про те, чи можна їсти їжу, яка впала на підлогу, якщо підняти її…

5 години ago

Де знаходиться біблійний Едемський сад: існує чотири версії

Едемський сад - міфологічне місце, де Адам і Єва колись блукали, доки історія зі змією та яблуком…

5 години ago

Названо вражаючу кількість росіян, які стали жити краще завдяки війні

Кремлівському диктатору Володимиру Путіну найважливіше не гроші, а утримання влади, й це зараз для нього…

5 години ago

Старі квартири обкладають податком: українці скоро отримають листи

В Україні до 1 липня податкова служба розішле повідомлення про сплату податку на нерухомість. Він…

6 години ago

Виїхали і не повернулися: що буде з тими, хто вирішив “пересидіти” мобілізацію за межами країни

Попри оголошення загальної мобілізації в Україні, низка категорій чоловіків все ще має можливість виїхати за…

6 години ago

“Фатальні” перевірки лічильників: величезні штрафи за газ неминучі – хто розориться

В Україні побутових споживачів газу почали масово перевіряти на предмет порушень, які стосуються самовільного втручання…

6 години ago