Названо суперфуд, який допоможе схуднути та збереже серце

Яйця довгий час були предметом суперечок серед експертів у галузі охорони здоров’я: дехто стверджував, що яйце – це пекло для серця, але це твердження спростували. Щоденне споживання цього суперпродукту може принести більшу користь, ніж вважалося раніше.

Видання The New York Post пише, що результати масштабного дослідження показали, що у тих, хто з’їдав по одному яйцю на день, знижувався ризик серцевих захворювань та інсульту.

Професор Ніта Фороухі з Кембриджського університету пояснює: “Головна думка цього дослідження полягає в тому, що, принаймні, вживання одного яйця на день не пов’язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, а в кращому разі, вживання одного яйця на день може навіть принести користь здоров’ю”.

Недороге і низькокалорійне яйце середнього розміру містить близько 6-7 грамів білка.

За словами доктора Федеріке Аматі, з віком потреби в білку змінюються, і яйця – чудовий спосіб задовольнити їх. Вона пояснює, що після 40 років “як правило, ми стаємо більш стійкими до інсуліну. А інсулін – це гормон, який дуже важливий для всмоктування всіх поживних речовин, тому літнім людям рекомендується вживати більше білка”.

Багата білком дієта також пов’язана з втратою ваги, оскільки яйця, як було доведено, сприяють відчуттю ситості, знижуючи бажання переїдати, особливо якщо їх вживати під час сніданку.

Ян Марбер, експерт з харчування, сказав: “Яйця – хороше джерело білка, який насичує, і містять амінокислоти, жирні кислоти омега-3, вітаміни D і B12. Вони також є природними джерелами холіну, який необхідний для передавання нервових сигналів, а також лютеїну і зеаксантину, які допомагають захистити наші очі з віком”.

Було доведено, що лютеїн і зеаксантин, що містяться в жовтку курячих яєць, знижують ризик розвитку катаракти й макулярної дегенерації – основних причин сліпоти в людей 55 років і старше, а яєчний білок містить амінокислоту пролін, яка необхідна організму для вироблення колагену.

Яйця з низьким вмістом насичених жирів також є чудовим джерелом рибофлавіну, заліза, цинку, фосфору, фолату і холіну. Щоб зберегти своє здоров’я, дорослим рекомендується споживати до семи яєць на тиждень.

Ольга Степанова

Recent Posts

Неявка у ВЛК для “обмежено придатних”: адвокат про строки та чи очікувати штраф наступного дня

Українці, які мають статус "обмежено придатний", повинні актуалізувати його до 5 лютого 2025 року. Наразі…

6 години ago

Досвідчені йдуть, а молоді залишаються без наставників: волонтер розповів про небезпечну ситуацію в ЗСУ

​Якщо вірити західним експертам, то в Україні існує проблема з рекрутингом до ЗСУ, адже середній…

6 години ago

З людей вижмуть комунальні борги: вже починаються жорсткі заходи, що загрожує українцям

Багато українців мають борги за комунальні послуги та не поспішають їх гасити. Яке ж покарання…

7 години ago

Не хочуть їх бачити в країні: скільки українців проти того, щоб біженці поверталися додому

Українці, які не виїхали за кордон під час широкомасштабного вторгнення Росії, цілком толерантно ставляться до…

7 години ago

Привласнили 5 млн грн клієнтів. На Львівщині СБУ викрила посадовців Ощадбанку

 У Самборі на Львівщині Служба безпеки та кіберполіція викрила працівників філії Ощадбанку, які пограбували клієнтів…

7 години ago

На Полтавщині директора спиртзаводу підозрюють в привласненні 2,5 мільярда гривень

Служба безпеки та ДБР викрили на Полтавщині масштабну схему ухилення від сплати податків до бюджету…

7 години ago