Названо суперфуд, який допоможе схуднути та збереже серце

Яйця довгий час були предметом суперечок серед експертів у галузі охорони здоров’я: дехто стверджував, що яйце – це пекло для серця, але це твердження спростували. Щоденне споживання цього суперпродукту може принести більшу користь, ніж вважалося раніше.

Видання The New York Post пише, що результати масштабного дослідження показали, що у тих, хто з’їдав по одному яйцю на день, знижувався ризик серцевих захворювань та інсульту.

Професор Ніта Фороухі з Кембриджського університету пояснює: “Головна думка цього дослідження полягає в тому, що, принаймні, вживання одного яйця на день не пов’язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, а в кращому разі, вживання одного яйця на день може навіть принести користь здоров’ю”.

Недороге і низькокалорійне яйце середнього розміру містить близько 6-7 грамів білка.

За словами доктора Федеріке Аматі, з віком потреби в білку змінюються, і яйця – чудовий спосіб задовольнити їх. Вона пояснює, що після 40 років “як правило, ми стаємо більш стійкими до інсуліну. А інсулін – це гормон, який дуже важливий для всмоктування всіх поживних речовин, тому літнім людям рекомендується вживати більше білка”.

Багата білком дієта також пов’язана з втратою ваги, оскільки яйця, як було доведено, сприяють відчуттю ситості, знижуючи бажання переїдати, особливо якщо їх вживати під час сніданку.

Ян Марбер, експерт з харчування, сказав: “Яйця – хороше джерело білка, який насичує, і містять амінокислоти, жирні кислоти омега-3, вітаміни D і B12. Вони також є природними джерелами холіну, який необхідний для передавання нервових сигналів, а також лютеїну і зеаксантину, які допомагають захистити наші очі з віком”.

Було доведено, що лютеїн і зеаксантин, що містяться в жовтку курячих яєць, знижують ризик розвитку катаракти й макулярної дегенерації – основних причин сліпоти в людей 55 років і старше, а яєчний білок містить амінокислоту пролін, яка необхідна організму для вироблення колагену.

Яйця з низьким вмістом насичених жирів також є чудовим джерелом рибофлавіну, заліза, цинку, фосфору, фолату і холіну. Щоб зберегти своє здоров’я, дорослим рекомендується споживати до семи яєць на тиждень.

Ольга Степанова

Recent Posts

Важливі зміни для українців, які планують поїздки до Молдови: що треба знати

У Республіці Молдова набрала чинності норма, яка вимагає від водіїв мати при собі дійсний сертифікат…

3 години ago

Байден заявив, що він “нікуди не зникне”: що робитиме експрезидент

Джо Байден залишився "назавжди розчарованим", коли союзники позбавили його шансу двічі перемогти Дональда Трампа. Попри…

3 години ago

Китай замінив російське вугілля монгольським

У 2024 році Росія стала єдиним експортером вугілля до Китаю, поставки якого впали. І покращення…

3 години ago

Збагатився на $1 мільйон під час війни: затримано головного психіатра ЗСУ

Правоохоронці затримали головного психіатра ЗСУ, який за час повномасштабної війни РФ проти України розбагатів на…

3 години ago

Заява Трампа щодо збільшення експорту нафти й газу може вплинути на війну в Україні

Заява президента США Дональда Трампа про плани експортувати більше нафти й газу з Америки може…

4 години ago

На замітку: яким має бути стаж, щоб отримувати пенсію 20 000 гривень

Розмір пенсії в Україні визначається за формулою У 2025 році українська пенсійна система передбачає нарахування…

4 години ago