Названо суперфуд, який допоможе схуднути та збереже серце

Яйця довгий час були предметом суперечок серед експертів у галузі охорони здоров’я: дехто стверджував, що яйце – це пекло для серця, але це твердження спростували. Щоденне споживання цього суперпродукту може принести більшу користь, ніж вважалося раніше.

Видання The New York Post пише, що результати масштабного дослідження показали, що у тих, хто з’їдав по одному яйцю на день, знижувався ризик серцевих захворювань та інсульту.

Професор Ніта Фороухі з Кембриджського університету пояснює: “Головна думка цього дослідження полягає в тому, що, принаймні, вживання одного яйця на день не пов’язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, а в кращому разі, вживання одного яйця на день може навіть принести користь здоров’ю”.

Недороге і низькокалорійне яйце середнього розміру містить близько 6-7 грамів білка.

За словами доктора Федеріке Аматі, з віком потреби в білку змінюються, і яйця – чудовий спосіб задовольнити їх. Вона пояснює, що після 40 років “як правило, ми стаємо більш стійкими до інсуліну. А інсулін – це гормон, який дуже важливий для всмоктування всіх поживних речовин, тому літнім людям рекомендується вживати більше білка”.

Багата білком дієта також пов’язана з втратою ваги, оскільки яйця, як було доведено, сприяють відчуттю ситості, знижуючи бажання переїдати, особливо якщо їх вживати під час сніданку.

Ян Марбер, експерт з харчування, сказав: “Яйця – хороше джерело білка, який насичує, і містять амінокислоти, жирні кислоти омега-3, вітаміни D і B12. Вони також є природними джерелами холіну, який необхідний для передавання нервових сигналів, а також лютеїну і зеаксантину, які допомагають захистити наші очі з віком”.

Було доведено, що лютеїн і зеаксантин, що містяться в жовтку курячих яєць, знижують ризик розвитку катаракти й макулярної дегенерації – основних причин сліпоти в людей 55 років і старше, а яєчний білок містить амінокислоту пролін, яка необхідна організму для вироблення колагену.

Яйця з низьким вмістом насичених жирів також є чудовим джерелом рибофлавіну, заліза, цинку, фосфору, фолату і холіну. Щоб зберегти своє здоров’я, дорослим рекомендується споживати до семи яєць на тиждень.

Ольга Степанова

Recent Posts

Зеленський натякнув про дозвіл США на удари по території РФ

Президент України Володимир Зеленський зробив важливу заяву щодо можливого використання далекобійної зброї проти Росії. Він повідомив, що Україна веде…

5 хв. ago

Генсек ООН стурбований ліквідацією лідера «Хезболли» Насралли

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив глибоку стурбованість через ескалацію конфлікту між Ізраїлем та ліванським…

10 хв. ago

Що буде, якщо поштою прийшла повістка і людина не з’явиться до ТЦК

Повістка вважається врученою, якщо її отримано, відмовлено від отримання або адресат відсутній за місцем проживання.…

21 хв. ago

Пенсію можна збільшити: у ПФУ розповіли, як забезпечити собі спокійнішу старість

Для українців відкрито заробляння стажу не лише на офіційній роботі. Позаторік було ухвалено рішення, що…

24 хв. ago

“Нам потрібна Росія”: в Австрії не хочуть обривати зв’язку з Москвою

Росія не готова до переговорів щодо завершення свого вторгнення до України. Проте в Австрії вважають, що Європа…

28 хв. ago

Ліквідація лідера «Хезболли». Ізраїль перебуває в стані підвищеної готовності

Ізраїль перебуває у стані підвищеної готовності до ширшого конфлікту після того, як стало відомо про ліквідацію…

29 хв. ago