Названо суперфуд, який допоможе схуднути та збереже серце

Яйця довгий час були предметом суперечок серед експертів у галузі охорони здоров’я: дехто стверджував, що яйце – це пекло для серця, але це твердження спростували. Щоденне споживання цього суперпродукту може принести більшу користь, ніж вважалося раніше.

Видання The New York Post пише, що результати масштабного дослідження показали, що у тих, хто з’їдав по одному яйцю на день, знижувався ризик серцевих захворювань та інсульту.

Професор Ніта Фороухі з Кембриджського університету пояснює: “Головна думка цього дослідження полягає в тому, що, принаймні, вживання одного яйця на день не пов’язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, а в кращому разі, вживання одного яйця на день може навіть принести користь здоров’ю”.

Недороге і низькокалорійне яйце середнього розміру містить близько 6-7 грамів білка.

За словами доктора Федеріке Аматі, з віком потреби в білку змінюються, і яйця – чудовий спосіб задовольнити їх. Вона пояснює, що після 40 років “як правило, ми стаємо більш стійкими до інсуліну. А інсулін – це гормон, який дуже важливий для всмоктування всіх поживних речовин, тому літнім людям рекомендується вживати більше білка”.

Багата білком дієта також пов’язана з втратою ваги, оскільки яйця, як було доведено, сприяють відчуттю ситості, знижуючи бажання переїдати, особливо якщо їх вживати під час сніданку.

Ян Марбер, експерт з харчування, сказав: “Яйця – хороше джерело білка, який насичує, і містять амінокислоти, жирні кислоти омега-3, вітаміни D і B12. Вони також є природними джерелами холіну, який необхідний для передавання нервових сигналів, а також лютеїну і зеаксантину, які допомагають захистити наші очі з віком”.

Було доведено, що лютеїн і зеаксантин, що містяться в жовтку курячих яєць, знижують ризик розвитку катаракти й макулярної дегенерації – основних причин сліпоти в людей 55 років і старше, а яєчний білок містить амінокислоту пролін, яка необхідна організму для вироблення колагену.

Яйця з низьким вмістом насичених жирів також є чудовим джерелом рибофлавіну, заліза, цинку, фосфору, фолату і холіну. Щоб зберегти своє здоров’я, дорослим рекомендується споживати до семи яєць на тиждень.

Ольга Степанова

Recent Posts

Батько власника телеграм-каналу “Труха” збив на смерть людину

Батько власника телеграм-каналу "Труха" Максима Лавриненка збив на смерть людину. Про це Лавриненко розповів в інтерв’ю Слави…

4 хв. ago

Манікюр для сміливих модниць: які кольори та дизайни у тренді влітку 2024

Влітку, як ніколи, хочеться виділятися з натовпу. Тому варто обирати яскравий колір та дизайн манікюру.…

13 хв. ago

Чоловік поховав дружину, а потім знайшов її живою за 600 км від дому: як це можливо

60-річний Рам Сумер з Індії впізнав та кремував тіло начебто своєї дружини Пхулматі, а через кілька днів…

21 хв. ago

На Буковині чоловік намагався задушити військового ТЦК паском безпеки

В Чернівецькій області затриманий під час спроби незаконного перетину кордону чоловік напав на працівника ТЦК.…

28 хв. ago

У Німеччині кортеж Орбана потрапив у ДТП: загинув поліцейський (фото)

Кортеж прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана потрапив у ДТП дорогою в аеропорт у Штутгарті. Внаслідок чого…

35 хв. ago

Хлопчику з Британії вживили перший у світі імплант для контролю за нападами епілепсії

Підліток із Великої Британії з важкою формою епілепсією став першою людиною в світі, кому встановили…

42 хв. ago