Названо суперфуд, який допоможе схуднути та збереже серце

Яйця довгий час були предметом суперечок серед експертів у галузі охорони здоров’я: дехто стверджував, що яйце – це пекло для серця, але це твердження спростували. Щоденне споживання цього суперпродукту може принести більшу користь, ніж вважалося раніше.

Видання The New York Post пише, що результати масштабного дослідження показали, що у тих, хто з’їдав по одному яйцю на день, знижувався ризик серцевих захворювань та інсульту.

Професор Ніта Фороухі з Кембриджського університету пояснює: “Головна думка цього дослідження полягає в тому, що, принаймні, вживання одного яйця на день не пов’язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, а в кращому разі, вживання одного яйця на день може навіть принести користь здоров’ю”.

Недороге і низькокалорійне яйце середнього розміру містить близько 6-7 грамів білка.

За словами доктора Федеріке Аматі, з віком потреби в білку змінюються, і яйця – чудовий спосіб задовольнити їх. Вона пояснює, що після 40 років “як правило, ми стаємо більш стійкими до інсуліну. А інсулін – це гормон, який дуже важливий для всмоктування всіх поживних речовин, тому літнім людям рекомендується вживати більше білка”.

Багата білком дієта також пов’язана з втратою ваги, оскільки яйця, як було доведено, сприяють відчуттю ситості, знижуючи бажання переїдати, особливо якщо їх вживати під час сніданку.

Ян Марбер, експерт з харчування, сказав: “Яйця – хороше джерело білка, який насичує, і містять амінокислоти, жирні кислоти омега-3, вітаміни D і B12. Вони також є природними джерелами холіну, який необхідний для передавання нервових сигналів, а також лютеїну і зеаксантину, які допомагають захистити наші очі з віком”.

Було доведено, що лютеїн і зеаксантин, що містяться в жовтку курячих яєць, знижують ризик розвитку катаракти й макулярної дегенерації – основних причин сліпоти в людей 55 років і старше, а яєчний білок містить амінокислоту пролін, яка необхідна організму для вироблення колагену.

Яйця з низьким вмістом насичених жирів також є чудовим джерелом рибофлавіну, заліза, цинку, фосфору, фолату і холіну. Щоб зберегти своє здоров’я, дорослим рекомендується споживати до семи яєць на тиждень.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вікна в підлогу: жінка приголомшила дизайном свого сільського будинку

Луїза Макгуан, власниця компанії з виробництва віскі, привернула увагу користувачів тікток завдяки дизайну свого будинку…

5 години ago

Беруть каву за 50 грн і сидять по півдня: у київських кав’ярнях почали забороняти ноутбуки

У кав’ярнях Києва започатковується новий тренд, що стосується правил поведінки відвідувачів. Над столиком вішають наліпки,…

5 години ago

В ОП готуються до зниження мобілізаційного віку: яку цифру називають

Вже зараз помітно із коментарів експертів, військових та тих, хто працює ближче з Офісом президента,…

5 години ago

Пів мільярда на утримання доріг у глибокому тилу: оголосили новий значний тендер

Понад пів мільярда гривень платників податків спрямують на утримання доріг державного значення у Хмельницькій області.…

6 години ago

Три місяці канікул – це неправильно: бідні школярі, на них чекають погані нововведення

Голова постійної комісії освіти і науки Львівської міської ради Вікторія Христенко в інтерв’ю виданню Твоє…

6 години ago

Три міста на межі падіння: ЗСУ обороняють стратегічні позиції Донеччини

Українські військові продовжують вести запеклі бої на сході країни, де три ключових міста — Торецьк,…

6 години ago