Здорове харчування кожного року стає все більш популярним. Це призводить до появи нових трендів у харчуванні, які набирають популярності.
Про це повідомляє на Instagram-сторінці дієтолог та нутриціолог Олена Костюк.
Таке харчування включає споживання меншої кількості м’яса, більше овочів і бобових.
За словами експерта, таке харчування буде підтримувати здоров’я серця, знижує ризик діабету та ожиріння.
Варто розпочати з 1-2 днів на тиждень без м’яса, замінюючи його сочевицею, нутом або тофу.
Це включає персоналізований раціон, який складений на основі аналізів та генетики.
У сучасному світі все більше людей звертатимуть увагу на персоналізовані підходи до харчування. Завдяки тестам ДНК та аналізам мікробіоти, можливо створювати індивідуальні плани харчування, що враховують генетичні особливості, метаболізм та інші фактори.
Ваша їжа буде враховувати особливості організму – алергії, рівень цукру та гормони.
Якщо ви обираєте такий тип харчування, то варто їсти лише тоді, коли ви голодні і зупинятись, коли наситилися.
Це дуже корисно для організму, адже так ви слухаєте своє тіло, уникаєте переїдання та емоційного заїдання.
Варто їсти повільно, без гаджетів і фіксувати відчуття голоду та насичення.
Флекситаріанці – це люди, які не виключають зі свого раціону якісь конкретні групи продуктів. Натомість вони будують своє харчування на рослинній їжі та лише зрідка вживають м’ясо та морепродукти, молоко та яйця.
Переважно рослинне харчування, але іноді – м’ясо та риба. Це буде трендом, адже це баланс між користю для здоров’я і любов’ю до смаку м’яса. Варто додавати м’ясо лише до основних страв, а перекуси робити вегетаріанськими.
Багато людей практикують харчування без відходів – використовуються всі частини продуктів. Це включає економію бюджету та турботу про екологію.
Дієтолог радить робити супи з овочевих залишків або сушити шкірки цитрусових для чаю.
Функціональні продукти стають базовою складовою раціону багатьох людей. У 2025 році очікується подальший ріст популярності продуктів, які не лише задовольняють голод, а й забезпечують додаткову користь для здоров’я.
Сюди відноситься їжі з додатковою користю: пробіотики, омега-3 та вітаміни. Вона буде підтримувати імунітет, травлення та наситить енергією.
Це включає поєднання кухонь світу – від азіатської до латиноамериканської. Так можна урізноманітнити раціон та збагатити страви новими смаками.
Такий тип харчування включає продукти, які будуть сприяти здоровій мікрофлорі – ферментовані та клітковина.
Це корисно, адже буде сприяти покращенню травлення та стану шкіри і навіть настрою.
Варто обирати йогурт, квашену капусту, соління без оцету та багато зелені.
Всю відносяться продукти, вирощені без хімії та з дотриманням екологічних норм. Вони безпечні для організму та довкілля.
Експерт радить обирати місцевих виробників і фермерські продукти.
Технології активно інтегруються у сферу здорового харчування. Смарт-гаджети та онлайн-платформи допомагають користувачам не лише контролювати раціон, але й отримувати рекомендації в реальному часі.
Українці, які перебувають у Чехії зі статусом тимчасового захисту, отримали можливість залишитися в країні на…
Масове скасування штрафів від ТЦК за порушення правил військового обліку стало результатом проблем із координацією…
У багатьох підручниках з географії, за якими навчаються діти в Італії, півострів Крим позначено як частину Російської Федерації. Про це повідомила…
Адміністрація президента США Дональда Трампа наказала співробітникам Держдепартаменту повідомляти про будь-які випадки прояву колегами "антихристиянської упередженості". Про…
З жовтня 2025 року в Україні змінюється система виплати соціальної допомоги. І ці зміни торкнуться…
Низка керівників українських вищих навчальних закладів цього тижня отримали дзвінки від людей, які представилися співробітниками…