ТОП-3 причини, чому лосось може бути шкідливим для здоров’я

Лосось часто рекомендують додавати в раціон, особливо тим, хто контролює свою вагу. Однак навіть фахівці з харчування визнають, що, попри значну користь цієї риби, є певні ризики, через які не варто вживати її надто часто або у великих кількостях.

Під назвою «лосось» зазвичай маються на увазі кілька видів риби, серед яких сьомга, горбуша, кета, нерка та кижуч. Всі ці види характеризуються яскравим кольором м’яса, насиченим смаком і високою поживною цінністю. Основною перевагою лососевих риб є високий вміст корисних жирних кислот омега-3. Крім того, вони є джерелом вітамінів А і В, які допомагають зберегти молодість і пружність шкіри. Також лосось містить денну норму вітаміну D, необхідного для здоров’я кісток, а також для належної роботи ендокринної та імунної систем. Крім того, риба багата на білки, вітаміни та мінерали, які сповільнюють процеси старіння організму.

Проте, є кілька суттєвих недоліків. Лососеві риби, особливо червоні сорти, мають схильність накопичувати ртуть і важкі метали в організмі. Це загальна проблема для більшості видів риб, але експерти відзначають, що риби з білим м’ясом накопичують менше шкідливих речовин, ніж червоні.

Ще один нюанс полягає у взаємодії риб’ячого жиру з деякими лікарськими засобами, зокрема антикоагулянтами — препаратами, що гальмують згортання крові. Якщо часто вживати лосося разом з такими ліками, це може призвести до ризику кровотечі або погіршення стану шлунково-кишкового тракту.

Також не варто забувати, що лосось часто вживають у копченому або солоному вигляді, і ці методи приготування передбачають велику кількість солі. Це особливо небезпечно для людей, які мають схильність до гіпертонії.

Попри ці недоліки, лосось корисний для серцево-судинної системи, тому дієтологи рекомендують вживати його три рази на тиждень. Однак радять робити це помірковано, бажано у запеченому вигляді, щоб мінімізувати потенційні ризики для здоров’я.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Чиновники йдуть воювати: у Бєлгородській області великі кадрові проблеми, — губернатор

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив про дефіцит кадрів у регіоні через те, що чиновників масово призивають…

3 хв. ago

Китай лютує: як Росія та КНДР зуміли вибісити Пекін

Китайське керівництво негативно реагує на посилення відносин між Північною Кореєю та Російською Федерацією, розповів в…

11 хв. ago

Ілон Маск зганьбився: навіть смішно, звідки він черпав свої геніальні знахідки

Алекс Пройас, режисер науково-фантастичного фільму "Я, робот", звинуватив мільярдера Ілона Маска і Tesla в копіюванні…

20 хв. ago

Через п’яних туристів у всіх барах Праги ввели драконівські заборони

Міська влада Праги в понеділок, 14 жовтня, заборонила нічні походи по пабах, організовані туристичними агенціями, оскільки…

31 хв. ago

Відпочивають в елітних готелях. Польський міністр обурений поведінкою хлопців з України

Поляків обурює поведінка деяких українських біженців у Польщі. Про це заявив очільник Міністерства оборони Польщі…

39 хв. ago

Продав освітлення для парків Троєщини фірмі дружини: у Києві підприємець вигадав схему заробітку

Вартість автономних систем вуличного освітлення на сонячних батареях була штучно збільшена на суму понад 630…

46 хв. ago