ТОП-3 причини, чому лосось може бути шкідливим для здоров’я

Лосось часто рекомендують додавати в раціон, особливо тим, хто контролює свою вагу. Однак навіть фахівці з харчування визнають, що, попри значну користь цієї риби, є певні ризики, через які не варто вживати її надто часто або у великих кількостях.

Під назвою «лосось» зазвичай маються на увазі кілька видів риби, серед яких сьомга, горбуша, кета, нерка та кижуч. Всі ці види характеризуються яскравим кольором м’яса, насиченим смаком і високою поживною цінністю. Основною перевагою лососевих риб є високий вміст корисних жирних кислот омега-3. Крім того, вони є джерелом вітамінів А і В, які допомагають зберегти молодість і пружність шкіри. Також лосось містить денну норму вітаміну D, необхідного для здоров’я кісток, а також для належної роботи ендокринної та імунної систем. Крім того, риба багата на білки, вітаміни та мінерали, які сповільнюють процеси старіння організму.

Проте, є кілька суттєвих недоліків. Лососеві риби, особливо червоні сорти, мають схильність накопичувати ртуть і важкі метали в організмі. Це загальна проблема для більшості видів риб, але експерти відзначають, що риби з білим м’ясом накопичують менше шкідливих речовин, ніж червоні.

Ще один нюанс полягає у взаємодії риб’ячого жиру з деякими лікарськими засобами, зокрема антикоагулянтами — препаратами, що гальмують згортання крові. Якщо часто вживати лосося разом з такими ліками, це може призвести до ризику кровотечі або погіршення стану шлунково-кишкового тракту.

Також не варто забувати, що лосось часто вживають у копченому або солоному вигляді, і ці методи приготування передбачають велику кількість солі. Це особливо небезпечно для людей, які мають схильність до гіпертонії.

Попри ці недоліки, лосось корисний для серцево-судинної системи, тому дієтологи рекомендують вживати його три рази на тиждень. Однак радять робити це помірковано, бажано у запеченому вигляді, щоб мінімізувати потенційні ризики для здоров’я.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Безкоштовного житла більше не буде: яка країна позбавляє пільги українських біженців

Все більше європейських країн переглядають програми підтримки українських біженців, зокрема Ірландія, яка планує внести значні…

8 хв. ago

Експерт роз’яснив “оподаткування пенсій” в Україні

Нещодавно в українських ЗМІ з'явилася неправдива інформація про оподаткування пенсій. Журналіст та експерт з пенсійного…

23 хв. ago

Лукашенко загадково зник

Прес-служба Лукашенка опублікувала загадкову новину про його розмову зі старшим сином. Повідомляється, що 14 жовтня…

33 хв. ago

Назвали причину, чому росіяни страчують українських полонених

На різних ділянках фронту фіксують випадки страти українських військовополонених росіянами. Це свідчить, що розстріли полонених…

42 хв. ago

Північна Корея підірвала міжкорейські дороги

Північна Корея підірвала ділянки міжкорейських доріг і залізничних ліній на своєму боці. Про це заявив Об'єднаний…

58 хв. ago

Трамп заявив, що Путін попереджав його про вторгнення в Україну

Кандидат на пост президента США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що «дуже добре ладнає з Путіним».…

1 годину ago