Як зовнішність впливає на тривалість життя: вчені відповіли, в чому секрет довголіття

Американські вчені з Університету штату Аризона та Техаського університету виявили зв’язок між зовнішністю та довголіттям. Результати досліджень, опубліковані в журналі Social Science and Medicine, свідчать, що у людей з більш привабливою зовнішністю, тривалість життя довша.

Науковці проаналізували дані, зібрані протягом 65 років. В експерименті брало участь понад 8300 людей. Вчені порівняли оцінки краси учасників, зроблені незалежними експертами на основі їхніх фотографій, з даними смертності.

Як результат, чоловіки, що потрапили до списку найменш привабливих, проживали на рік менше, ніж ті, кого вважали красивими. А у жінок ця різниця ще більша. Тих, кого визнали гарними, прожили на два роки довше інших.

Ба більше, дослідники виявили, що у менш привабливих осіб ймовірність смерті була на 16,8% вищою. При цьому вчені додали, що наразі зв’язок між привабливістю та довголіттям до кінця невивчений. Проте вони переконані, що зовнішня краса часто залежить від способу життя людини.

З цього випливає, що правильне харчування, спорт та відмова від поганих звичок впливає на зовнішність, а разом з тим і на тривалість життя.

Соціолог Коннор Шихан з Університету штату Аризона додав, що часто привабливість має генетичний складник. Також він зазначив, що за статистикою красивіші люди мають переваги, зокрема, на роботі, більший заробіток, краще ставлення від інших.

Ольга Степанова

Recent Posts

Усіх ФОПів в Україні знову зобов’яжуть платити ЄСВ: які суми

З 2025 року ФОПи знову будуть зобов'язані сплачувати ЄСВ (єдиний соціальний внесок), що відновитьдовоєнну систему оподаткування.Мінімальний ЄСВ становитиме до…

7 хв. ago

«Укрзалізниця» підвищить тарифи вже цього року: подробиці від Forbes

«Укрзалізниця» підготувала проєкт нової тарифної реформи. Так, компанія планує підвищити вартість перевезень будівельних матеріалів на…

16 хв. ago

Чи мобілізують з поганим зором: діагнози, з якими не беруть до армії

Попри загальну мобілізацію в Україні, законодавством визначено категорії громадян, які не підлягають призову. Серед них є…

25 хв. ago

Живуть у ліжках і засмічують в унітазах: названо найнеймовірніші місця проживання щурів

У Великій Британії жінка відчула, як її торкнувся щур, коли сіла на унітаз. Про це…

34 хв. ago

Найманці ПВК “Вагнер” охороняють нового диктатора в Африці: подробиці (фото)

РФ розширює сферу впливу на Африканському континенті. Найманців ПВК "Вагнер" бачили в Малабо, столиці Екваторіальної…

45 хв. ago

Меган Маркл з’явилася на тенісному турнірі в образі за $40 тисяч

43-річна дружина принца Гаррі Меган Маркл відвідала благодійний тенісний турнір у Лос-Анджелесі, а модні оглядачі…

54 хв. ago