У Німеччині благополучно розділили сіамських близнюків

Фахівці німецької університетської клініки Гамбург-Еппендорф під час операції, яка тривала чотири години, успішно розділили сіамських близнюків. Такого роду втручання стало першим за 135-річну історію медустанови.

Повідомляється, що сіамські близнюки, імена яких не розголошуються публічно, народилися шляхом кесаревого розтину в серпні 2023 року, а сім тижнів потому їм провели операцію з розділення, пишуть fakty

Зазначається, що наразі дівчатка-близнюки, які народилися зрощеними в черевній порожнині, насолоджуються новим життям після того, як їх успішно розлучили.

– У цьому випадку діти були ідеальними з медичної точки зору, тому що в кожного з них були всі життєво важливі органи, – зазначив директор відділення пренатальної медицини лікарні Курт Гечер.

Чому цей випадок рідкісний

Цей факт зробив дівчаток рідкістю, оскільки, за даними Дитячої лікарні Філадельфії, приблизно 75% сіамських близнюків мають спільні органи одне в одного.

Батьки близнюків виявили, що дівчатка з’єдналися в ділянці живота на 12-му тижні вагітності. Лікарі вирішили провести кесарів розтин на 33 тижні – процедуру, яка також становила значний медичний ризик.

Через кесарів розтин

– Це була особлива проблема, тому що при нормальному народженні близнюків тільки одна дитина повинна пройти через отвір матки, оскільки вони народжуються на світ одна за одною. У цьому випадку одночасно було двоє дітей, – пояснив Гечер.

Маленькі дівчатка боролися за життя протягом кількох тижнів після передчасних пологів, але про них піклувалася команда досвідчених професіоналів.

Розвиваються нормально

Операція, яку було проведено 6 жовтня 2023 року, була визнана успішною, і наприкінці того ж місяця дівчатка змогли повернутися додому до батьків.

Через понад три місяці близнюки розвиваються нормально, а їхні захоплені батьки радять іншим мамам і татам не втрачати надію, якщо їхні діти народяться з будь-якими відхиленнями.

Фото: University Hospital Hamburg-Eppendorf

Ольга Степанова

Recent Posts

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

3 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

8 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

15 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

25 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

26 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

31 хв. ago