В TikTok масово поїдають тюльпани: відомий шеф-кухар поділився рецептом

У TikTok стрімко набирає популярності тренд на споживання квіткових пелюсток – користувачі додають їх у страви, діляться відгуками про смак та запевняють, що це смачно. При цьому, користувачі соцмереж пропонують їсти тюльпани.

При цьому відомо, що традиція вживання тюльпанів у їжу має глибоке коріння. Вони відомі у світі своїм розмаїттям кольорів і форм, але мало хто знає, що їхні цибулини та пелюстки можуть бути їстівними. Уперше їх почали масово вживати під час голоду в Нідерландах наприкінці Другої світової війни.

Голландці, які потерпали від нестачі продовольства в 1944–1945 роках через німецьку блокаду, змушені були шукати альтернативні джерела їжі. Саме запаси тюльпанових цибулин, що зазвичай використовувалися для посадки, допомогли багатьом людям вижити.

Смакові якості тюльпанів також викликають інтерес. За даними The Guardian, їхні пелюстки можуть нагадувати солодкий салат із легкою перцевою ноткою. Аромати варіюються: від трав’янистого, подібного до салату Ромен, до більш землистого та вершкового, схожого на баттерхед. Найароматнішими вважаються ранні поодинокі сорти тюльпанів – вони мають ніжний, солодкуватий присмак із нотками гороху.

Відреагував на модний тренд і шеф-кухар Євген Клопотенко. За його словами, вживати в їжу слід тільки фермерські або вирощені на городі тюльпани. Він застеріг від вживання купованих тюльпанів, які часто потрапляють до України з Нідерландів.

Такі тюльпани обробляються шкідливими речовинами, тому серйозно загрожують здоров’ю. Окрім того, Клопотенко каже, що якщо ви виростили тюльпани на городі, то можете їх скуштувати. Наприклад, він радить взяти квіточки рослини й нафарширувати їх. Також тюльпани можна просто їсти або маринувати.

Окрім того, Клопотенко поділився рецептом соусу зі стебла тюльпана. Він радить змішати у блендері горіхи, оливкову олію та стебла тюльпанів і їсти соус зі шматочком багету.

Хоча тренд на споживання квітів стає дедалі популярнішим, варто пам’ятати про безпеку. Не всі квіти їстівні, а деякі можуть містити токсини, тому перед дегустацією важливо перевіряти їхню безпечність.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Навколо світу за 95 хвилин: Radian Aerospace показали космоплан майбутнього

Компанія Radian Aerospace представила своє бачення майбутнього: розробку літакоподібного космоплана, здатного розганятися до 29 000 км/год.…

6 години ago

На банківську картку прийде 3 тисячі гривень: Приватбанк приємно здивував українців

ПриватБанк запустив нову акцію, що дозволяє власникам Mastercard отримати грошовий бонус до 3000 грн. Для…

6 години ago

Авто на блокпостах зупиняють за новими підставами

В Україні змінилися причини, за якими правоохоронці можуть зупиняти автомобілі на блокпостах. Проте експерти наголошують, що не…

6 години ago

Чоловікам 60+ доведеться лізти в окопи: хочуть скасувати віковий поріг для військових

У парламенті зареєстровано законопроєкт №10084 , який передбачає скасування вікового обмеження для військовослужбовців. Це означає,…

7 години ago

Українці платять величезні податки за авто: власників яких моделей стосується

Власники елітних авто в Україні почали частіше платити транспортний податок, який накладається на десятки моделей авто. За…

7 години ago

Заборгував чоловік, а житло заберуть у вас: чи можна втратити майно через помилки партнера

В Україні, відповідно до законодавства, заборгованість по комунальних платежах, податках чи кредитах може призвести до накладення…

7 години ago