В TikTok масово поїдають тюльпани: відомий шеф-кухар поділився рецептом

У TikTok стрімко набирає популярності тренд на споживання квіткових пелюсток – користувачі додають їх у страви, діляться відгуками про смак та запевняють, що це смачно. При цьому, користувачі соцмереж пропонують їсти тюльпани.

При цьому відомо, що традиція вживання тюльпанів у їжу має глибоке коріння. Вони відомі у світі своїм розмаїттям кольорів і форм, але мало хто знає, що їхні цибулини та пелюстки можуть бути їстівними. Уперше їх почали масово вживати під час голоду в Нідерландах наприкінці Другої світової війни.

Голландці, які потерпали від нестачі продовольства в 1944–1945 роках через німецьку блокаду, змушені були шукати альтернативні джерела їжі. Саме запаси тюльпанових цибулин, що зазвичай використовувалися для посадки, допомогли багатьом людям вижити.

Смакові якості тюльпанів також викликають інтерес. За даними The Guardian, їхні пелюстки можуть нагадувати солодкий салат із легкою перцевою ноткою. Аромати варіюються: від трав’янистого, подібного до салату Ромен, до більш землистого та вершкового, схожого на баттерхед. Найароматнішими вважаються ранні поодинокі сорти тюльпанів – вони мають ніжний, солодкуватий присмак із нотками гороху.

Відреагував на модний тренд і шеф-кухар Євген Клопотенко. За його словами, вживати в їжу слід тільки фермерські або вирощені на городі тюльпани. Він застеріг від вживання купованих тюльпанів, які часто потрапляють до України з Нідерландів.

Такі тюльпани обробляються шкідливими речовинами, тому серйозно загрожують здоров’ю. Окрім того, Клопотенко каже, що якщо ви виростили тюльпани на городі, то можете їх скуштувати. Наприклад, він радить взяти квіточки рослини й нафарширувати їх. Також тюльпани можна просто їсти або маринувати.

Окрім того, Клопотенко поділився рецептом соусу зі стебла тюльпана. Він радить змішати у блендері горіхи, оливкову олію та стебла тюльпанів і їсти соус зі шматочком багету.

Хоча тренд на споживання квітів стає дедалі популярнішим, варто пам’ятати про безпеку. Не всі квіти їстівні, а деякі можуть містити токсини, тому перед дегустацією важливо перевіряти їхню безпечність.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Синоптикиня Діденко попередила про зміну погоди на вихідних

На вихідних, 22 та 23 березня, в Україні буде тепло, але у неділю подекуди температура…

5 хв. ago

“Порочне коло”: США підштовхують Україну до переговорів у важких умовах, – BI

США підштовхують Україну до переговорів за несприятливих умов. Хоча міжнародна підтримка, що включає мільярди доларів допомоги та постачання…

10 хв. ago

Повернення 90-х: Рада готує закон, який розв’яже руки шахраям

У Верховній Раді з’явився законопроєкт, який викликав хвилю обурення. Документ №13018-д передбачає запуск так званих…

33 хв. ago

Світло буде по 6,48 грн за кіловат: українцям назвали нові тарифи на електрику з 1 квітня

Українцям оновили правила оплати за електроенергію — Кабінет Міністрів ще раніше ухвалив постанову №632, і…

45 хв. ago

Розмітають кросовери: названо ТОП-10 ввезених з-за кордону машин віком до 5 років

В лютому українці придбали 4,2 тис. ввезених з-за кордону вживаних легкових авто віком до 5 років.  Загалом…

53 хв. ago

“Хоче заткнути рот”: Ілон Маск мститься своєму сину від Ешлі Сент-Клер

Американський підприємець, мільярдер, генеральний директор Tesla Ілон Маск хоче змусити мовчати матір чергової своєї дитини…

56 хв. ago