Що їсти сніданок для покращення рівня цукру в крові?

Дієтологи назвали найкращі продукти для сніданку, які допоможуть покращити рівень цукру в крові, пише eatingwell.com .

Як зазначається, сніданок – один із прийомів їжі, який часто не беруть до уваги, хоча він необхідний.

При цьому продукти для сніданку не повинні бути складними, запевняють фахівці.

«Здоровий та збалансований сніданок може бути смачним, практичним та простим у приготуванні», – зазначила сертифікований дієтолог Вандана Шет .

Директор програми з діабету в Mount Sinai Health System Марія Фрага додала, що регулярний сніданок може «зменшити різкі підйоми та падіння рівня цукру в крові, покращити чутливість до інсуліну, запобігти надмірному голоду та переїдання надалі, а також стабілізувати енергію та обмін речовин.

Вона порадила «прагнути споживати приблизно 8-10 грамів клітковини на сніданок, щоб почуватися ситим і підтримувати стабільний рівень цукру в крові».

Що потрібно їсти, щоб упав цукор у крові – найкращі продукти

Серед найкращих варіантів для сніданку фахівці назвали такі:

Тофу-скрамбл з авокадо та зеленню. Було доведено, що рослинні джерела, такі як тофу, корисні для людей з діабетом і тих, хто схильний до ризику розвитку діабету. Крім того, якщо ви любите яєчню-бахту, вам, ймовірно, також сподобається тофу-скрамбл.

Цільнозерновий тост з мигдальним маслом, ягодами та насінням чиа. Одна чашка сирої чорниці містить 4 г клітковини, а одна столова ложка насіння чиа – майже 5 грамів клітковини.

Грецька парфе з йогурту з корицею. Крім білка, грецький йогурт містить пробіотики, кальцій та вітамін D. При лікуванні діабету найкраще вибирати знежирений йогурт. Це пов’язано з тим, що надмірна кількість насичених жирів може збільшити ризик серцевих захворювань, які частіше розвиваються у людей із діабетом.

Вівсянка. Овес є джерелом складних вуглеводів і містить розчинну клітковину під назвою бета-глюкан, яка має різні корисні для здоров’я властивості, у тому числі допомагає знизити резистентність до інсуліну, рівень цукру в крові та холестерину та підтримати ваш кишечник. Збільшення споживання цілісних зерен, таких як овес, також пов’язане зі зниженням ризику розвитку діабету.

Овочі (капуста, цибуля, перець, гриби, цибуля-порей, зелена цибуля та помідори). Овочі багаті на клітковину, вітаміни, мінерали та антиоксиданти, а також містять мало калорій, що може допомогти в контролі ваги. Контроль ваги є ключем до покращення рівня цукру в крові.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Навколо світу за 95 хвилин: Radian Aerospace показали космоплан майбутнього

Компанія Radian Aerospace представила своє бачення майбутнього: розробку літакоподібного космоплана, здатного розганятися до 29 000 км/год.…

3 години ago

На банківську картку прийде 3 тисячі гривень: Приватбанк приємно здивував українців

ПриватБанк запустив нову акцію, що дозволяє власникам Mastercard отримати грошовий бонус до 3000 грн. Для…

3 години ago

Авто на блокпостах зупиняють за новими підставами

В Україні змінилися причини, за якими правоохоронці можуть зупиняти автомобілі на блокпостах. Проте експерти наголошують, що не…

4 години ago

Чоловікам 60+ доведеться лізти в окопи: хочуть скасувати віковий поріг для військових

У парламенті зареєстровано законопроєкт №10084 , який передбачає скасування вікового обмеження для військовослужбовців. Це означає,…

4 години ago

Українці платять величезні податки за авто: власників яких моделей стосується

Власники елітних авто в Україні почали частіше платити транспортний податок, який накладається на десятки моделей авто. За…

4 години ago

Заборгував чоловік, а житло заберуть у вас: чи можна втратити майно через помилки партнера

В Україні, відповідно до законодавства, заборгованість по комунальних платежах, податках чи кредитах може призвести до накладення…

4 години ago