Сонце готує удар: прогноз магнітних бур на 13-15 жовтня

От ви, мабуть, сидите собі вдома, насолоджуєтесь ранковою кавою, навіть не підозрюючи, що на небі точиться справжня космічна битва. А ось магнітна буря – це не просто картинка з підручника фізики. Це те, що може змусити вас відчувати себе так, наче ви спали на дві години менше, ніж зазвичай. І ні, це не магія, а наука. Давайте розберемося, що нас очікує 13-15 жовтня, і чому вам, можливо, захочеться залишити каву на столі.

13 жовтня – день, коли буря “подарує” вам головний біль

Що ми маємо? К-індекс на рівні 6. Що це означає для людини, яка страждає від будь-якої зміни погоди? Це значить, що сильна магнітна буря здатна серйозно вплинути на ваше самопочуття. Якщо у вас вже зараз “шумить” в голові, приготуйтеся до червоного рівня – це як екологічна катастрофа для метеочутливих людей.

14 жовтня – дихаємо спокійніше, але все ще пильно

На наступний день планетарний К-індекс впаде до 4. Хоча це вже не червона тривога, жовтий рівень бурі все ще може “нагадати” вам про те, що ваше тіло реагує на сонячну активність. Тобто, головний біль може відступити, але втому ви навряд чи уникнете.

15 жовтня – ще один “жовтий” день

На третій день очікуємо ще один сплеск з індексом 4. Середня активність сонця, яка, хоча і не така агресивна, як у попередні дні, все ж не дасть вам повністю відновитися. Метеозалежні люди, швидше за все, все ще відчуватимуть “сонячний тиск”.

Магнітні бурі – невидимі руйнівники вашого комфорту

Зрозуміло, що сонце – це не тільки приємне тепло, але й небезпечний генератор заряджених частинок, які рухаються зі швидкістю кулі в напрямку Землі. Ці частинки, досягаючи нашої планети, буквально розгойдуть її магнітне поле. Ви про це навіть не здогадаєтесь, але ваше тіло точно скаже вам: “Щось не так”.

Що робити, коли відчуваєш себе, як після триденної вечірки?

Немає якохось чудо-ліків від магнітних бур, але є кілька лайфхаків, які допоможуть полегшити ваше життя. Наприклад, пийте трав’яні чаї замість кофеїнових бомб. Гуляйте на свіжому повітрі, але не під прямими сонячними променями – це лише додасть вам ще більше дискомфорту. І головне – уникайте стресу. Конфлікти лише посилять ваше відчуття роздратування.

І що робити, якщо не вдається уникнути бурі?

Просто пережити це. Дотримуйтесь розпорядку дня, спіть вдосталь, пийте воду і уникайте жирної їжі. Легкі фізичні вправи можуть допомогти організму адаптуватися до змін у магнітному полі. Якщо ви належите до категорії людей з хронічними захворюваннями – не забувайте про ліки і намагайтесь більше відпочивати. Контрастний душ зранку допоможе бадьоритися, а ввечері – релаксуюча ванна.

Сонце – це не лише тепло, це також і стрес для планети та людей

Отже, приготуйтеся до трьох днів космічних зрушень, які можуть вплинути на ваше тіло більше, ніж ви очікували. І хоча магнітні бурі – це явище, яке не можна уникнути, ви можете вплинути на те, як до нього підготуватися.

Романчук Микола

Recent Posts

Похолодання, дощі та заморозки: прогноз синоптика на новий тиждень

Новий тиждень 14-20 жовтня принесе в Україну прохолодну погоду з періодичними дощами та нічними приморозками.…

4 хв. ago

Німеччина більше не відправлятиме важку військову техніку до України – Bild

Німеччина більше не відправлятиме важку військову техніку до Україну. Про це пише Bild з посиланням на джерела…

16 хв. ago

Українців штрафують за скло: кого “покарають” у першу чергу

В Україні за тонування автомобілів та порушення, пов'язані з водінням, передбачені певні штрафи та санкції…

27 хв. ago

Рейди ТЦК продовжуються: люди в масках увірвалися на весілля у Львові і не тільки, що відомо (відео)

У Львові відбулися масштабні рейди із залученням працівників територіальних центрів комплектування (ТЦК). Перевіряли громадські заклади Сихівського району…

35 хв. ago

Солодка гострота: соцмережі та гурмани “божеволіють” від нового тренду (фото)

Новий тренд цієї осені почав поширюватися серед тих, хто божеволіє від "смачної їжі". Цей підвищений…

36 хв. ago

Робота, що вбиває розум: учені назвали морально важку жіночу професію

Нещодавнє дослідження Університету Іллінойсу Урбана-Шампейн виявило серйозні проблеми з психічним здоров'ям, з якими стикаються фермери,…

44 хв. ago