Назвали найкращі сніданки для схуднення

Демонізувати їжу не слід. Харчуватись потрібно відповідно до ваших цілей та мети. Цей принцип працює і зі сніданками. Бути категорично проти солодких сніданків, або обмежувати споживання яєць – можна, але потрібно розуміти для чого це вам. І так, сніданок дійсно дуже важливий прийом їжі.

Нижче зупинимось на двох поширених потребах: схуднення та покращення гормонального здоров’я. Ці потреби дещо пов’язані між собою, а відтак – рекомендації можуть прегукуватись.

Яким має бути сніданок на схудненні

Важливо, аби у вашій тарілці були білки під час сніданку, якщо ваша мета – схуднути. Білки сприяють відчуттю ситості до обіду. Під час схуднення важливо залишатися ситими якомога довше, адже це допоможе уникнути перекусів та додаткових калорій. Також допоможуть відчувати ситість продукти з клітковиною.

Гарним варіантом сніданку з високим вмістом білка буде омлет з яєчних білків, нежирним сиром або цільнозерновими тостами з авокадо. А ще підійде грецький йогурт з гранолою на основі вівсянки, та фруктами, якщо полюбляєте солодкі сніданки.

Цей варіант сніданку також зекономить час зранку / Фото unsplash

Порада. Починайте з малого. Якщо звикли їсти зранку круасан, чи іншу випічку, додавайте поруч корисніші продукти. Покладіть в улюбленому булочку трохи зелені, чи авокадо, якщо здоба солодка – фрукти.

Сніданки для гормонального здоров’я

У цьому контексті ключовою буде підтримка регуляції рівня цукру в крові. Саме з цього варто почати, якщо хочете налагодити гормональне здоров’я. Інсулін – гормон, що регулює рівень цукру в крові, відіграє певну роль у регуляції статевих гормонів, таких як естроген.

І знову ж таким, обираючи сніданок для підтримки рівня цукру в крові, надавайте перевагу білковим продуктам і клітковині.

“Якщо почати день із їжі з низьким вмістом цукру, це попередить стрімке падіння рівня цукру в крові невдовзі після сніданку”, – додають дієтологи.

Приготуйте єчний скрембл з будь-якими овочами, або пудинг з кокосового молока, протеїнового порошку та насіння чіа (змішайте усі інгрідієнти і залиште на ніч, зранку додайте до пудингу свіжі ягоди).

І звісно, звичайний збалансований сніданок, який буде містити білки, жири та вуглеводи допоможе внормувати рівень цукру в крові та підтримати гормональний баланс. Намагайтесь складати сніданкову тарілку, як конструктор, – додавати у неї продукти з кожної групи і у вас вийде збалансований варіант сніданку.

Наприклад: омлет (білки+жири), цільнозерновий тост (складні вуглеводи), кілька шматочків лосося або авокадо (жири), зелень (клітковина). Це лише орієнтовно, ви можете додатково “насичити” тарілку і гарбузовим насінням. А ще цей принцип допоможе вам розумітись на продуктах, знати їх харчову цінність.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Гірка правда: фахівець розкрив, як українцям “замилюють очі” щодо опалення та електрики

Олег Попенко, голова союзу споживачів комунальних послуг, детально розповів про плани встановлення когенераційних установок у…

11 хв. ago

Чоловік відмовився поступитись місцем людині з інвалідністю: у мережі йому «аплодують стоячи»

Чи не в кожного досвідченого мандрівника хоча б раз у житті просили помінятися місцями. Причини можуть…

23 хв. ago

Росія сховала за кордоном мільярди доларів, які неможливо заморозити, — аналітик

Навіть всупереч міжнародним санкціям, за час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, російським резидентам вдалося накопичити…

37 хв. ago

Ціни на оренду житла “злетіли до небес”: скільки коштує квартира у Києві, Львові та Дніпрі

Бум на житло в Україні. Вартість оренди суттєво зросла разом із попитом. Окрім початку навчального року,…

49 хв. ago

У РФ у районі золотовидобувної ділянки розбився вертоліт з бізнесменами: подробиці (фото)

У Амурській області Росії сталася авіакатастрофа за участю легкого багатоцільового гелікоптера Robinson R66. Це сталося…

59 хв. ago

“Послам приготуватися?”: Безугла проситься до комітету Ради з зовнішньої політики

Народна депутатка Мар'яна Безугла написала заяву про звільнення з посади заступника голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони…

1 годину ago