Дослідження, яке провела Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) у жовтні-грудні 2023 року, виявило, що в 30% українських продуктів харчування виявлено перевищення допустимого рівня трансжирів.
Це особливо стосується таких популярних продуктів, як ковбаси, морозиво, випічка та їжа з точок швидкого харчування. Національний координатор програм з неінфекційних захворювань ВООЗ в Україні, Андрій Скіпальський, наголосив на тому, що Україна у 2020 році вже встановила обмеження на вміст трансжирів у продуктах харчування з метою збереження здоров’я населення.
Проте, згідно з результатами дослідження, значна частина виробників не дотримується нових стандартів, що рекомендує ВООЗ, і продовжує використовувати трансжири як дешевий інгредієнт для зберігання продуктів та зниження витрат на виробництво.
З метою зменшення цього ризику, Україна вже прийняла законодавчі ініціативи, спрямовані на модернізацію харчової промисловості та зменшення вмісту шкідливих речовин у продуктах харчування.
Проте, важливо продовжувати контролювати цей процес і здійснювати моніторинг, щоб забезпечити відповідність стандартам та захист здоров’я споживачів.
Нове дослідження у Польщі показало, що 50% українських довоєнних мігрантів і 20% біженців хочуть залишитись…
Українські та польські прикордонники викрили масштабну схему підробки документів. Про це повідомляє Державна прикордонна служба. …
На батьківщині легендарної вже Тетяни Крупи, колишньої керівниці Хмельницької МСЕК, є й інші працівники таких комісій.…
Уявіть собі: ви мчите звивистою дорогою в Альпах, і раптом перед вами з'являється загадкова розмітка…
Через воєнний стан в Україні чоловіків від 18 до 60 років продовжують призивати на службу.…
Суд у китайській провінції Шаньдун засудив колишнього голову Bank of China, який є одним з…