Дослідження, яке провела Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) у жовтні-грудні 2023 року, виявило, що в 30% українських продуктів харчування виявлено перевищення допустимого рівня трансжирів.
Це особливо стосується таких популярних продуктів, як ковбаси, морозиво, випічка та їжа з точок швидкого харчування. Національний координатор програм з неінфекційних захворювань ВООЗ в Україні, Андрій Скіпальський, наголосив на тому, що Україна у 2020 році вже встановила обмеження на вміст трансжирів у продуктах харчування з метою збереження здоров’я населення.
Проте, згідно з результатами дослідження, значна частина виробників не дотримується нових стандартів, що рекомендує ВООЗ, і продовжує використовувати трансжири як дешевий інгредієнт для зберігання продуктів та зниження витрат на виробництво.
З метою зменшення цього ризику, Україна вже прийняла законодавчі ініціативи, спрямовані на модернізацію харчової промисловості та зменшення вмісту шкідливих речовин у продуктах харчування.
Проте, важливо продовжувати контролювати цей процес і здійснювати моніторинг, щоб забезпечити відповідність стандартам та захист здоров’я споживачів.
Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…
Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…
Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…
В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…
Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…
У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…