Дослідження, яке провела Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) у жовтні-грудні 2023 року, виявило, що в 30% українських продуктів харчування виявлено перевищення допустимого рівня трансжирів.
Це особливо стосується таких популярних продуктів, як ковбаси, морозиво, випічка та їжа з точок швидкого харчування. Національний координатор програм з неінфекційних захворювань ВООЗ в Україні, Андрій Скіпальський, наголосив на тому, що Україна у 2020 році вже встановила обмеження на вміст трансжирів у продуктах харчування з метою збереження здоров’я населення.
Проте, згідно з результатами дослідження, значна частина виробників не дотримується нових стандартів, що рекомендує ВООЗ, і продовжує використовувати трансжири як дешевий інгредієнт для зберігання продуктів та зниження витрат на виробництво.
З метою зменшення цього ризику, Україна вже прийняла законодавчі ініціативи, спрямовані на модернізацію харчової промисловості та зменшення вмісту шкідливих речовин у продуктах харчування.
Проте, важливо продовжувати контролювати цей процес і здійснювати моніторинг, щоб забезпечити відповідність стандартам та захист здоров’я споживачів.
Китайські вчені завершили перший етап будівництва найпотужнішої у світі центрифуги в Ханчжоу – амбітного проєкту, спрямованого…
Громадянин Британії здійснив підпал лондонської комерційної нерухомості, яке пов'язане з Україною. За це він отримав…
21 листопада Департамент культури, ЗМІ та спорту (DCMS) Великої Британії опублікував свій щорічний звіт, в якому…
Голлівудська зірка виховує шістьох дітей – 23-річного Меддокса, 20-річного Пакса, 19-річну Захару, 18-річну Шайло і 16-річних…
Ракета "Орєшнік", якою Росія вдарила по Дніпру 21 листопада, є абсолютно новою розробкою, а не…
Під час воєнного стану в Україні багато військовозобов’язаних стикаються з питанням, чи можуть їм виписати…