Дослідження, яке провела Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) у жовтні-грудні 2023 року, виявило, що в 30% українських продуктів харчування виявлено перевищення допустимого рівня трансжирів.
Це особливо стосується таких популярних продуктів, як ковбаси, морозиво, випічка та їжа з точок швидкого харчування. Національний координатор програм з неінфекційних захворювань ВООЗ в Україні, Андрій Скіпальський, наголосив на тому, що Україна у 2020 році вже встановила обмеження на вміст трансжирів у продуктах харчування з метою збереження здоров’я населення.
Проте, згідно з результатами дослідження, значна частина виробників не дотримується нових стандартів, що рекомендує ВООЗ, і продовжує використовувати трансжири як дешевий інгредієнт для зберігання продуктів та зниження витрат на виробництво.
З метою зменшення цього ризику, Україна вже прийняла законодавчі ініціативи, спрямовані на модернізацію харчової промисловості та зменшення вмісту шкідливих речовин у продуктах харчування.
Проте, важливо продовжувати контролювати цей процес і здійснювати моніторинг, щоб забезпечити відповідність стандартам та захист здоров’я споживачів.
У Білгороді 15 вересня зламали череп кремлівському пропагандисту Олександру Коробову на прізвисько Краб. Він помер…
Сербський блогер зняв на відео момент, коли він зіткнувся з ведмедем, залізши в його лігво.…
В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…
США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…
Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…
Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…