Схоже на вибух мозку: деяким людям, на жаль, не можна займатися сексом

Причиною сильних головних болів і навіть судинних катастроф може стати як неприємна погода, так і одне із найприємніших занять, доступних людям. І не треба думати, що це доля виключно людей похилого віку, які вирішили “згадати давнину” або ефектно померти під час сексу.

Сексуальний, коїтальний, оргазмічний – назвіть як хочете – головний біль офіційно зустрічається приблизно у півтора відсотка населення. Але насправді ця цифра набагато вища, просто люди не дуже люблять обговорювати свій секс і все, що його супроводжує, повідомляє Science Alert.

Найболючіше під час оргазму

Звичайно, коли від сексу з тобою у когось лопається голова, це, хоч як крути, виглядає почесно і сильно підвищує твої ставки як партнера. Але тому, у кого вона болить, мабуть, не позаздриш. Люди описують цей стан як вибух у голові, як розколювання основи черепа, як подвійний напад тупого ниючого болю і в голові, і в шиї. Він може посилюватися поступово під час сексу, досягати піку перед оргазмом або під час нього – і це найпоширеніший випадок. Може тривати кілька хвилин та 24 години без зупинки, може бути легким та не проходити кілька днів. І якими б експертами не були жінки у прив’язці головного болю до сексу, за статистикою, чоловіки страждають від сексуального головного болю в 2-4 рази частіше.

Сильний біль може тривати цілодобово.

Однозначної відповіді, чому від сексу лопається голова, вчені досі не мають, але спостереження за такими “везунчиками” говорять про те, що головна причина – у кров’яному тиску, що підвищується у кровоносних судинах, які ведуть до мозку, під час сексу.

І добре, коли ці напади проходять самостійно і повторюються рідко, але в деяких людей вони стають хронічними та небезпечними для життя через розвиток крововиливу в мозок.

Аневризма не витримала збудження

За американською статистикою, один із кожних 12 пацієнтів, які надходять у відділення невідкладної допомоги з таким діагнозом, займався сексом і відчув різкий головний біль, за яким була мозкова кровотеча.

Вивчаючи нещодавні 16 випадків крововиливу під час сексу, експерти виявили, що 13 осіб із 16 – це чоловіки, середній вік – 50 років, у 31% вже була гіпертонія. Для половини секс закінчився розривом аневризми мозку, у двох – глибоким крововиливом у мозок, ще у двох кровоносні судини збилися в клубок.

Після таких нападів лікарі радять утримання від сексу та обстеження.

Однією з основних чинників ризику виникнення “сексуального інсульту” вважається отвір у серці між двома верхніми передсердями. Воно є у будь-якої людини, і має закриватися безпосередньо перед народженням, але бувають і винятки.

Що стосується появи головного болю під час сексу, до нього особливо схильні люди, які страждають від мігрені та хронічного головного болю, гіпертоніки, ті, які перенесли інсульт раніше.

Тим, хто не належить до жодної з цих категорій, але стикається з головою, що лопається від оргазму, лікарі радять звертатися за медичною допомогою. Щонайменше, потрібно буде здати аналізи, почати приймати препарати від гіпертонії і на якийсь час зменшити оберти своєї сексуальної активності.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Нам потрібна Росія”: в Австрії не хочуть обривати зв’язку з Москвою

Росія не готова до переговорів щодо завершення свого вторгнення до України. Проте в Австрії вважають, що Європа…

3 хв. ago

Ліквідація лідера «Хезболли». Ізраїль перебуває в стані підвищеної готовності

Ізраїль перебуває у стані підвищеної готовності до ширшого конфлікту після того, як стало відомо про ліквідацію…

4 хв. ago

Школярі вчитимуться за новими правилами: які зміни підготувало Міносвіти

"Всеукраїнська школа онлайн" модернізувала свої інструменти для дистанційного та змішаного навчання, повідомляє Міністерство освіти і…

8 хв. ago

У мережі написали про масову бійку в Києві: що каже поліція

У столичних Telegram-каналах ввечері суботи з'явилася інформація про масову бійку на одній з вулиць Києва.…

21 хв. ago

Європейці змінили поведінку у ресторанах: дані дослідження

Жителі більшості європейських країн почали вечеряти в ресторанах раніше, ніж до пандемії Дослідження Mastercard, проведене…

24 хв. ago

Причина у ваших думках: експерти назвали найпоширеніші сни та їхнє справжнє значення

Експерти розкрили деякі з найпоширеніших снів, які сняться людям, і те, що вони насправді означають. Про це пише видання…

30 хв. ago