Сучасний ритм життя змушує нас економити час, тому багатьом зручніше готувати їжу на кілька днів, а потім розігрівати її за потреби.
Однак далеко не всі страви безпечно піддавати повторній тепловій обробці, однією з таких є рис. Розповідаємо, чому експерти з безпеки харчування категорично забороняють розігрівати страви, у яких є рис.
Якщо повторно розігрівати страви, у яких міститься рис, можна легко отруїтися. До того ж, варений рис потребує правильного зберігання і ось чому. Річ у тім, що сирі рисові зерна можуть містити бактерію Bacillus cereus, яка здатна виділяти токсичні речовини. Навіть під час приготування за високих температур спори цієї бактерії можуть вижити. Якщо зварений рис залишити за кімнатної температури на тривалий час, бактерії починають активно розмножуватися, а їхні токсини можуть спричинити харчове отруєння.
Які можуть бути симптоми отруєння, спричинені бактерією Bacillus cereus? Це нудота, блювота, діарея та запаморочення, ознаки можуть проявитися вже за кілька годин після вживання зіпсованого продукту.
Щоб уникнути подібних ризиків, рекомендовано дотримуватися кількох правил.
Якщо ви не впевнені у свіжості страви з рису, краще її взагалі не їсти, щоб потім не було проблем.
У столиці через проведення продовольчих ярмарків на вулицях Бульварно-Кудрявській та Івана Микитенка низка автобусів змінять…
Навіть якщо Трамп ніколи не виконає своїх погроз, він вже завдав величезної шкоди глобальному становищу…
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус прибув до Києва з неанонсованим візитом, щоб обговорити з українським урядом…
Три танкери з понад 2 мільйонами барелів російської нафти плавають у водах біля східного Китаю…
Білорусь та Росія проведуть спільні військові навчання. Збираються опрацювати один із варіантів застосування угруповань військ…
Деякі продукти, рекламовані як корисні для схуднення, можуть насправді заважати цьому процесу через склад або…