Багато хто відмовляється від цукру, щоб зробити свій раціон здоровішим. Проте пити чай зовсім без цукру може принести більше шкоди, ніж користі.
Відсутність цього інгредієнта може негативно впливати на обмін речовин, настрій і навіть когнітивні функції. Дізнайтеся, чому важливо враховувати ці факти перед тим, як повністю виключити цукор зі свого чаю.
Індивідуальна непереносимість. Хоча це рідкість, деякі люди можуть відчувати дискомфорт при вживанні чаю без додавання підсолоджувачів.
Вплив на зір. Міцний чай, навіть без цукру, може негативно впливати на людей з підвищеним очним тиском або спричиняти проблеми зі сном через велику кількість кофеїну.
Вимивання фтору. Міцний чай, вживаний регулярно, здатний вимивати фтор з зубів, що може спричинити проблеми зі здоров’ям ротової порожнини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно пити трав’яні чаї
Покращення смаку. Цукор підсилює смакові властивості чаю. Він допомагає розкрити аромат ніжних сортів, а терпким напоям надає м’якості, прибираючи гіркоту.
Швидка енергія. Солодкий чай швидко підвищує рівень глюкози в крові, що дає миттєвий заряд бадьорості. Особливо корисним це може бути під час слабкості, запаморочення чи низького тиску.
Допомога при втомі. У моменти фізичної або розумової втоми чай з цукром допомагає швидше відновити сили та покращити самопочуття.
Мішленівський шеф-кухар із Бірмінгема Том Шеферд розкрив свій секрет приготування "ідеальних" варених яєць, який пов'язаний із певним…
Відомо, що австралійські коали можуть спати від 18 до 22 годин на добу. Причина, чому вони…
Дослідження свідчать про поступове зниження рівня інтелектуального розвитку людства за останні десять років, хоча біологія…
Ринок праці у Києві продовжує розвиватися: збільшилася кількість вакансій, а рівень працевлаштування зріс на 3% порівняно з…
У Північній Македонії через пожежу на дискотеці загинули щонайменше 50 людей. Про це пише видання The straitstimes. Зазначається,…
Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) продовжують виконувати свої обов’язки відповідно до…