Їжа, яка здатна наблизити смерть: чого слід уникати у раціоні

Інколи нам важко відмовити собі у солодкому і хоча одне тістечко, навряд зможе сильно зашкодити організму, проте все ж слід бути обачними. Уникайте висококалорійних десертів з магазину, оскільки вони містять багато цукру та мають низьку поживну цінність. 

Це важливо, оскільки контроль над споживанням доданого цукру допоможе вам підтримувати здоров’я та довголіття. Як прожити довге життя, насолоджуючись смачними та корисними десертами, розповіли в Eat This, Not That.

Зв’язок цукру із хронічними захворюваннями 

Скорочення споживання оброблених харчових продуктів та цукру, може допомогти зменшити запалення в організмі, що важливо для запобігання багатьом хронічним захворюванням. Доданий цукор швидко засвоюється та підвищує рівень цукру в крові, після чого він різко падає, що викликає голод. Таким чином, постійне вживання може призвести до збільшення ваги, підвищення тригліцеридів, розвитку ожиріння, діабету 2 типу та появи карієсу. 

Обирайте натуральні джерела цукру, щоб зменшити ці ризики та будьте обережні, адже додані цукри є у багатьох продуктах, включаючи ті, які вважаються здоровими. Фрукти та овочі містять природний цукор — фруктозу, яка приносить користь організму. І хоча її теж слід споживати в межах розумного, вона набагато краща за додані цукри. 

Про що варто пам’ятати, вирушаючи до магазину?

Уникайте продуктів із високим вмістом цукру, таких як газовані напої та цукерки, оскільки вони не містять поживних речовин та містять лише порожні калорії. Газовані напої підвищують ризик розвитку хвороб, таких як діабет і серцево-судинні захворювання, а регулярне вживання цукерок може призвести до збільшення ваги та проблем зі здоров’ям, оскільки вони викликають швидке підвищення цукру в крові. Здоровіша альтернатива — обирати продукти з більшою поживною цінністю.

Як насолоджуватись солодощами без загрози для здоров’я? 

Не відмовляйтеся від десертів, адже важливо насолоджуватися улюбленими смаколиками. Обирайте здорові десерти або готуйте їх самостійно. Контролюйте порції, оскільки невеликий десерт може бути корисним, за умови, якщо він не порушує ваші фітнес-цілі. Зокрема, темний шоколад містить антиоксиданти, які є корисними та необхідними для життя.

Коломієць Надія

Recent Posts

“Тепер поліція допомагає з мобілізацією”: експерт пояснив, що не так з реформою

Наділення співробітників Національної поліції повноваженнями щодо мобілізації призвело до додаткового навантаження органів ТЦК. Про це написав…

2 хв. ago

Що можна і чого не можна робити при чищенні титанового iPhone: корисні поради

Apple використовує титан для останніх моделей iPhone високого класу, але що безпечно і найкраще використовувати…

21 хв. ago

Долар у середині жовтня: експерт дав прогноз курсу валюти

Перетин жовтня запам’ятається досить спокійним і досить прогнозованим станом валютного ринку.

26 хв. ago

Вчені розвіяли популярний міф про каву

Вчені з Університету Квінсленду не знайшли переконливих доказів зв'язку між споживанням кави вагітними жінками та…

39 хв. ago

Путін розширив безвізовий режим для Грузії

Глава РФ Володимир Путін своїм указом спростив порядок в'їзду та виїзду з країни громадян Грузії.…

50 хв. ago

Союзників у Путіна немає: це все фікція

Одна з новин, що обговорюються сьогодні, – президент Сербії («дружньої країни», згідно з вигадкою російських…

1 годину ago