Кумкват, також відомий як “золотий апельсин” або “декоративний мандарин”, вирізняється багатим вітамінно-мінеральним складом і високим вмістом флавоноїдів, які підвищують захист організму від канцерогенів. Турецькі лікарі назвали цей фрукт одним з найефективніших для профілактики раку.
В Україні кумкват здебільшого продають у консервованому вигляді, проте навіть у вигляді варення чи цукатів він зберігає частину своїх корисних властивостей.
З усіх цитрусових кумкват найкраще допомагає у профілактиці раку і навіть може уповільнити його розвиток, завдяки вмісту вітаміну С і антиоксидантів-флавоноїдів. Крім того, кумкват багатий на кальцій, який зміцнює кістки, покращує стан шкіри та допомагає позбутися пігментних плям.
Він також сприяє травленню, розганяє метаболізм і очищає кишечник. Ефірні масла, що містяться у шкірці, допомагають боротися із симптомами застуди і зміцнюють імунітет.
Кумкват рекомендують їсти разом зі шкіркою. Найкраще його заготовлювати в сушеному вигляді, а також можна варити джеми і варення. Хоча частина корисних речовин втрачається під час термічної обробки, таке варення все одно залишається корисним і за властивостями нагадує малинове.
У Київському районному відділі поліції Одеси після корпоративного застілля поліцейський-розвідник вистрілив у колегу. Про це…
Верховна Рада вже планує, скільки грошей їй потрібно на 2025 рік. Комітет схвалив проект бюджету,…
Українська армія готується до серйозних змін. Генеральний штаб ЗСУ працює над реформою, яка pvsybnm традиційну…
Мирна буденність у Свалявському будівельному ліцеї на Закарпатті перетворилася на поле бою, де, схоже, хтось…
Для Володимира Путіна зараз немає особливого сенсу виходити на мирні переговори, оскільки Україна вже виснажена і…
У грудні деякі пенсіонери в Україні можуть зіткнутися із призупиненням виплат, якщо вони не виконають…