Не лише зайві сантиметри на талії: чому небезпечно їсти багато хліба

Хліб приносить користь організму, але за умови правильного вживання. Фахівці попереджають, що якщо з’їдати кілька разів шматків, але згодом це може обернутися негативними наслідками.

Багато дієтологів радять прибирати з раціону хліб, тим, хто намагається стежити за фігурою або намагається скинути зайву вагу. Вважається, що продукт сприяє повноті. Частково це так, але не без нюансів.

Хліб. Фото: скрін youtube

Якщо говорити про якісний і здоровий хліб, але його виняток із раціону буде помилкою. Наприклад, хліб із цільного зерна дає організму клітковину, насичує вітамінами групи В та Е, а також мінеральними речовинами, такими як залізо, цинк, селен.

Хліб. Фото: скрін youtube

Водночас білий хліб із пшеничного борошна може спровокувати появу проблем із травленням, стрибки рівня цукру та загострення почуття голоду. Такий продукт не варто вживати на регулярній основі.

Фахівці наголошують, що зловживання хлібобулочними виробами загалом небезпечне для здоров’я. Щоб хліб приносив користь, потрібно з’їдати за добу не більше 100-200 г продукту.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов’язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Ольга Степанова

Recent Posts

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

9 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

22 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

37 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

37 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

49 хв. ago

На Троєщині стали трамваї: що сталося?

У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…

1 годину ago