Більшість досліджень на тему харчування, якщо є проблеми з нирками, довели, що найнебезпечнішим продуктом є гостре чи перероблене м’ясо. Науковці наголошують, що регулярне вживання цих м’ясних продуктів у 50% випадків може призвести до вкрай важких наслідків. До того ж, окрім хвороби нирок, такі продукти викликають ще й проблеми з серцем і судинами та на 40% підвищують ризик смертності. Розповідаємо, яких ще продуктів категорично не можна вживати, які варто обмежити, а що можна їсти, якщо є проблеми з нирками.
Лікарі категорично забороняють їсти листові зелені овочі – щавель, шпинат, ревінь. Також не рекомендується включати до раціону помідори, червоний буряк, селеру, квасолю, горох, брюсельську капусту.
Медики наголошують, що при сечокам’яній хворобі і проблемах з нирками слід виключити з раціону журавлину, сливи, чорнослив, чорну смородину та інжир. Негативно впливають на нирки різноманітні гострі спеції, солоні сири, ковбаси, шоколад, какао, алкоголь, жирні сорти м’яса та риби, бульйон і холодець.
Нові дані від NASA натякають на те, що під поверхнею Марса можуть ховатися мікроскопічні організми.…
Вечір 17 жовтня приніс новину з Офісу генпрокурора: Олексій Олійник, головний прокурор Хмельницької області, звільнений…
Ціна на золото вперше в історії перевищила позначку у 2700 доларів за тройську унцію, і…
Український уряд налаштувався на рішучі кроки. До кінця 2024 року планується розіслати до 900 тисяч…
Відомий український експерт у сфері житлово-комунального господарства Олег Попенко пояснив, що робити, щоби збільшити пенсії в…
В Україні підскочили ціни на курячі яйця. Про це свідчать дані порталу Мінфін. Українські споживачі зіштовхнулися із…