Більшість досліджень на тему харчування, якщо є проблеми з нирками, довели, що найнебезпечнішим продуктом є гостре чи перероблене м’ясо. Науковці наголошують, що регулярне вживання цих м’ясних продуктів у 50% випадків може призвести до вкрай важких наслідків. До того ж, окрім хвороби нирок, такі продукти викликають ще й проблеми з серцем і судинами та на 40% підвищують ризик смертності. Розповідаємо, яких ще продуктів категорично не можна вживати, які варто обмежити, а що можна їсти, якщо є проблеми з нирками.
Лікарі категорично забороняють їсти листові зелені овочі – щавель, шпинат, ревінь. Також не рекомендується включати до раціону помідори, червоний буряк, селеру, квасолю, горох, брюсельську капусту.
Медики наголошують, що при сечокам’яній хворобі і проблемах з нирками слід виключити з раціону журавлину, сливи, чорнослив, чорну смородину та інжир. Негативно впливають на нирки різноманітні гострі спеції, солоні сири, ковбаси, шоколад, какао, алкоголь, жирні сорти м’яса та риби, бульйон і холодець.
У Швейцарії церква задля експерименту замінила у сповідальні священника на цифровий аватар Ісуса. Завдяки штучному інтелекту він…
Як стало відомо, що в Україні пенсіонери можуть користуватися пільгами на сплату земельного податку, але вони не поширюються на…
Продукти першої необхідності помітно подорожчали під тиском інфляції та інших факторів, а деякі торгові точки…
Згідно з недавнім аналізом Financial Times, мобілізаційний резерв України становить близько 3,7 млн чоловіків віком від 25…
В Україні почастішали випадки штрафування водіїв вживаних автомобілів, привезених зі США. Причина криється в технічних…
Останніми днями схоже, що у Москві з'явилася ще одна божевільна звичка. Після вечірніх лякалок Путіна,…