Більшість досліджень на тему харчування, якщо є проблеми з нирками, довели, що найнебезпечнішим продуктом є гостре чи перероблене м’ясо. Науковці наголошують, що регулярне вживання цих м’ясних продуктів у 50% випадків може призвести до вкрай важких наслідків. До того ж, окрім хвороби нирок, такі продукти викликають ще й проблеми з серцем і судинами та на 40% підвищують ризик смертності. Розповідаємо, яких ще продуктів категорично не можна вживати, які варто обмежити, а що можна їсти, якщо є проблеми з нирками.
Лікарі категорично забороняють їсти листові зелені овочі – щавель, шпинат, ревінь. Також не рекомендується включати до раціону помідори, червоний буряк, селеру, квасолю, горох, брюсельську капусту.
Медики наголошують, що при сечокам’яній хворобі і проблемах з нирками слід виключити з раціону журавлину, сливи, чорнослив, чорну смородину та інжир. Негативно впливають на нирки різноманітні гострі спеції, солоні сири, ковбаси, шоколад, какао, алкоголь, жирні сорти м’яса та риби, бульйон і холодець.
Рейди, організовані територіальними центрами комплектування (ТЦК) у громадських місцях, сприяють підвищенню мобілізаційної активності та свідомості…
Дослідники з Тайваню оголосили про створення найменшого у світі однофотонного квантового комп’ютера, що може змінити…
У Києві правоохоронці викрили масштабну аферу, за якою місцевий мешканець пропонував послуги незаконного перетину кордону…
У мережі Інтернет виявили фейковий сайт, який повністю імітував дизайн і структуру офіційного вебресурсу Державної…
Вперше в історії людство порушило колообіг води на планеті, що загрожує глобальною кризою. Відповідно до…
Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…