Більшість досліджень на тему харчування, якщо є проблеми з нирками, довели, що найнебезпечнішим продуктом є гостре чи перероблене м’ясо. Науковці наголошують, що регулярне вживання цих м’ясних продуктів у 50% випадків може призвести до вкрай важких наслідків. До того ж, окрім хвороби нирок, такі продукти викликають ще й проблеми з серцем і судинами та на 40% підвищують ризик смертності. Розповідаємо, яких ще продуктів категорично не можна вживати, які варто обмежити, а що можна їсти, якщо є проблеми з нирками.
Лікарі категорично забороняють їсти листові зелені овочі – щавель, шпинат, ревінь. Також не рекомендується включати до раціону помідори, червоний буряк, селеру, квасолю, горох, брюсельську капусту.
Медики наголошують, що при сечокам’яній хворобі і проблемах з нирками слід виключити з раціону журавлину, сливи, чорнослив, чорну смородину та інжир. Негативно впливають на нирки різноманітні гострі спеції, солоні сири, ковбаси, шоколад, какао, алкоголь, жирні сорти м’яса та риби, бульйон і холодець.
Навіть звичайне чхання за кермом може вилізти боком. У Великій Британії водіїв штрафують за те,…
Пенсійний фонд України знову "порадував" нововведеннями. У березні 2025 року деякі колишні сільські вчителі та…
У Верховній Раді України розглядають законопроєкт щодо поетапного підвищення прожиткового мінімуму протягом 2025 року, тоді…
Нові дослідження на мишах виявили несподіваний ефект періодичного голодування: старші самці, які тривалий час утримувались від їжі, дали…
Штучний інтелект переживає справжній бум, викликаючи захват в одних і неабиякі побоювання в інших. Їхній стрімкий…
Зменшення кількості банків в Україні на 2/3, порівняно з 2013 роком, є результатом того, що з ринку…