Більшість досліджень на тему харчування, якщо є проблеми з нирками, довели, що найнебезпечнішим продуктом є гостре чи перероблене м’ясо. Науковці наголошують, що регулярне вживання цих м’ясних продуктів у 50% випадків може призвести до вкрай важких наслідків. До того ж, окрім хвороби нирок, такі продукти викликають ще й проблеми з серцем і судинами та на 40% підвищують ризик смертності. Розповідаємо, яких ще продуктів категорично не можна вживати, які варто обмежити, а що можна їсти, якщо є проблеми з нирками.
Лікарі категорично забороняють їсти листові зелені овочі – щавель, шпинат, ревінь. Також не рекомендується включати до раціону помідори, червоний буряк, селеру, квасолю, горох, брюсельську капусту.
Медики наголошують, що при сечокам’яній хворобі і проблемах з нирками слід виключити з раціону журавлину, сливи, чорнослив, чорну смородину та інжир. Негативно впливають на нирки різноманітні гострі спеції, солоні сири, ковбаси, шоколад, какао, алкоголь, жирні сорти м’яса та риби, бульйон і холодець.
У неділю, 19 січня, в Україні очікується хмарна погода з проясненнями. Синоптики прогнозують невеликий мокрий…
Зима — це час зниження температур та чималої кількості свят, які нерідко відзначають з алкоголем.…
У 2026 році в Единбурзі офіційно запровадять туристичний податок, що стане першим таким випадком у Шотландії.…
Військовозобов'язані громадяни України, які раніше отримали статус обмежено придатних до військової служби, повинні самостійно пройти…
Шахраї часто використовують інсценування наїзду на пішохода, щоб змусити водіїв відкупитися і не ставати фігурантами…
Для багатьох українців, особливо у холодні місяці, платежі за газ та збори за доставку чинять…