Більшість досліджень на тему харчування, якщо є проблеми з нирками, довели, що найнебезпечнішим продуктом є гостре чи перероблене м’ясо. Науковці наголошують, що регулярне вживання цих м’ясних продуктів у 50% випадків може призвести до вкрай важких наслідків. До того ж, окрім хвороби нирок, такі продукти викликають ще й проблеми з серцем і судинами та на 40% підвищують ризик смертності. Розповідаємо, яких ще продуктів категорично не можна вживати, які варто обмежити, а що можна їсти, якщо є проблеми з нирками.
Лікарі категорично забороняють їсти листові зелені овочі – щавель, шпинат, ревінь. Також не рекомендується включати до раціону помідори, червоний буряк, селеру, квасолю, горох, брюсельську капусту.
Медики наголошують, що при сечокам’яній хворобі і проблемах з нирками слід виключити з раціону журавлину, сливи, чорнослив, чорну смородину та інжир. Негативно впливають на нирки різноманітні гострі спеції, солоні сири, ковбаси, шоколад, какао, алкоголь, жирні сорти м’яса та риби, бульйон і холодець.
Марсохід NASA понад 10 років тому вперше виявив на Марсі наявність органічних молекул, які ховаються…
У держбюджеті на 2025 рік в Україні не заплановано підвищення мінімальної заробітної плати та прожиткових…
Бавовна наробила величезного галасу у Воронезькій області. Росіяни змушені оперативно проводити евакуацію населення, а боєкомплекти…
Останнім часом люди дедалі частіше шукають у соцмережах, зокрема, у TikTok, різні поради, що допомагають…
Росія не оприлюднює кількість своїх солдатів, які були вбиті або поранені від початку її повномасштабного вторгнення…
Упродовж 11-15 липня у більшості областей України буде сильна спека: максимальна температура вдень становитиме 35-38°.…