Добре ховаються. Учені виявили те, що видає в жінках психопата (фото)

Вчені визнають, що часом складно розпізнати в людині психопата, а в жінках особливо. Однак тепер учені вважають, що виявили ключову ознаку, яка неодмінно допоможе розпізнати потенційного психопата, пише Daily Mail.

У своїй роботі команда з Університету Нью-Мексико в Альбукерке використала алгоритми відстеження руху голови й проаналізувала відео жінок, допитаних поліцією. Вони виявили, що найбільші психопати тримають голову абсолютно нерухомо. Цікаво, що раніше те ж саме спостерігалося й у чоловіків.

Передбачається, що позиція з нерухомою головою може бути використана психопатами, щоб приховати потенційні підказки про їхню особистість, що видаються мовою тіла. Автори дослідження заявили, що ця робота є першою, яка пов’язує жінок-психопатів і невербальне спілкування.

За словами авторів дослідження, невербальна поведінка є важливою, проте недостатньо вивченою формою спілкування, здатною поліпшити нашу здатність виявляти певні форми психопатології, зокрема й психопатію.

Під час дослідження вчені використовували інструмент обробки зображень і машинне навчання, що дало їм змогу автоматично витягти рух голови з понад 200 записаних інтерв’ю ув’язнених. Жінкам повідомили, що їхні інтерв’ю та інші дані будуть “записуватися на відео з метою забезпечення якості даних і їх можливого використання в майбутніх аналізах”. Як і очікувалося, дослідники виявили, що нижчий рівень руху голови, то вищі бали ув’язнених під час оцінювання психопатії.

Експерти виявили, що ув’язнені-жінки з вищим рівнем психопатії тримають голову більш нерухомо під час допитів у поліції Фото: геологическая карта

Автори дослідження заявляють, що їхні результати допомагають виявити унікальну модель динаміки голови, характерну для жінок із високим показником психопатії, зокрема нерухомої голови під час проведення клінічного інтерв’ю.

Зазначимо, що люди, яких вважають психопатами, як правило, демонструють такі риси, як антисоціальна поведінка, брехливість, безвідповідальність, а також відсутність каяття або співчуття. Попередні дослідження вже показали, що чоловіки-психопати мають “унікальні моделі невербального спілкування”, включно з більш фіксованим положенням голови під час клінічних інтерв’ю.

Однак до цього було незрозуміло, чи проявляються подібні патерни руху голови у жінок з високим показником психопатичних рис. Тепер учені, схоже, знайшли відповідь на це питання. Утім, учені визнають, що їхня робота має обмеження, оскільки учасниками були виключно ув’язнені.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago