Землю накриє потужна магнітна буря: скільки днів вона триватиме

У вівторок, 10 вересня, Землю накриє чергова магнітна буря. Вона буде сильною і триватиме два дні – до 11 вересня включно. 

Про це свідчать дані ресурсу Meteoagent. Геомагнітна активність 10 вересня відповідатиме К-індексу 6 (червоний рівень),

А вже в четвер, 12 вересня, магнітосфера прийде в норму.

Зазначимо, що прогноз може змінитися в залежності від того, що відбуватиметься на Сонці, тому дослідники сонячної активності оновлюють свої дані кожні три години.

Магнітні бурі – це збурення геомагнітного поля нашої планети. Вони викликані потоками заряджених частинок, викинутих Сонцем. Фактично, магнітні бурі – це наслідок захисної реакції магнітного поля Землі на зовнішні чинники.

Як відомо, сильні магнітні бурі здатні впливати на самопочуття частини населення Землі – йдеться про метеочутливих людей. Також погіршення самопочуття можуть відчути літні люди, вагітні та люди із хронічними захворюваннями.

Зазвичай під час магнітних бур вони скаржаться на головний біль, запаморочення, нудоту, болі в суглобах, втому та безсоння. Також до частих симптомів можна віднести пригнічений настрій, підвищену дратівливість, підвищений або навпаки знижений тиск. Крім того, можуть загостритися хронічні хвороби.

В ці дні варто особливо уважно поставитися до свого здоровʼя та подбати про себе. У першу чергу треба намагатися дотримуватися режиму сну та давати організму достатньо часу для відпочинку. 

Також необхідно частіше бувати на свіжому повітрі – наприклад, влаштовувати собі невеликі спокійні прогулянки, які також забезпечать таку важливу фізичну активність. 

Крім того, лікарі рекомендують пити більше води та додати до свого раціону сезонні фрукти та овочі. А от виключити з нього або хоча б звести до мінімуму варто алкоголь та напої, які містять кофеїн. 

Дмитрук Андрій

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

1 годину ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

1 годину ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

1 годину ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

1 годину ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago