Чи справді люди в шкарпетках засинають швидше, ніж зазвичай: відповідь експертів

Лягаючи в ліжко, перше, що більшість людей роблять, це знімають шкарпетки. Проте такий ритуал перед сном може перешкоджати тому, як швидко ви засинаєте, та погіршувати якість сну, пише tom’s guide.

Попри те, що є багато інших речей, які допоможуть вам заснути, носіння шкарпеток є несподіваним методом для кращого сну, що було доведено. Експерти зі сну пояснили, як саме і чому працює цей метод. 

Чи допомагають шкарпетки швидше заснути?

За словами експертів, носіння шкарпеток і справді допомагає людям швидше заснути, проте не тому, що вони зігрівають. Насправді все відбувається навпаки. Коли люди хочуть спати, то температура нашого тіла повільно знижується, що є сигналом для нашого організму, що ми готові заснути.

Коли люди носять шкарпетки, то відбувається процес, який називають дистальною вазодилатацією. Це означає, що кров приливає до рук та ніг. Замість того, аби зігріти ноги та, відповідно, підвищити загальну температуру тіла, як ми могли б очікувати, це фактично навпаки знижує температуру тіла. 

“Зігрівання ніг посилає сигнал мозку знизити температуру тіла – сигнал про те, що настав час відпочити. Це допомагає вам заснути. Таким чином, цей сигнал допомагає вам швидше заснути”, – підкреслила доктор, член Американської академії медицини сну та Американської академії стоматологічної медицини сну Челсі Перрі.

Також є докази того, що люди, які носять шкарпетки, сплять глибше і довше. За словами Перрі, шкарпетки “допомагають вам спати глибше, підтримуючи стабільну температуру тіла протягом ночі”. 

“Стабільне, тепле середовище для ваших ніг може зменшити порушення, роблячи ваш сон більш безперервним. Чим менше у вас порушень, тим краща якість вашого сну. Без цих порушень ви, швидше за все, відчуватимете глибші цикли сну”, – пояснює експерт.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

В Україні не лишилося людей без психічних розладів, – експерт

В Українській державі на сьогодні не залишилося людей, яких би не торкнулися психічні розлади. Серія…

5 хв. ago

Експерт  розказав, чому Путін не спішить відбивати Курщину

Зараз активні бойові дії відбуваються на двох ділянках фронту – в Курській області країни-агресорки Росії та в…

12 хв. ago

12-річний хлопчик «здолав» 200-кілограмового ведмедя, щоб урятувати життя батька

У США 12-річний Оуен Бейєрман врятував свого батька Раяна під час полювання від нападу величезного…

13 хв. ago

Модель, яка вийшла заміж за себе, отримала 1500 пропозицій руки і серця після розлучення

36-річна бразилійка Сьюеллен Кері на початку цього року вийшла заміж за себе, але через деякий…

24 хв. ago

Кейт Міддлтон повернулася до роботи після лікування від раку

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон вперше після завершення лікування від раку повернулася до виконання своїх обов'язків. Вона провела…

24 хв. ago

Інсайдер розкрив, яке майбутнє для молодших дітей хочуть принц Вільям і Кейт Міддлтон

Британська принцеса Кейт Міддлтон і принц Вільям ще з самого народження кожного з трьох своїх дітей готували їх до…

29 хв. ago