Що з’їсти зранку: гастроентеролог навела свої улюблені сніданки

Гастроентеролог з Флориди Керолайн Сойка закликає обачно ставитися до того, чим снідаєш, адже вдала комбінація продуктів дозволить запустити кишківник та задати тон на весь день. 

Доктор сертифікованої медичної установи Gastro Health навела приклади своїх сніданків, які вважає найкориснішими для мікробіома кишківника. Їх описав Parade

Йдеться про кілька продуктів, які можна комбінувати в “ранковій тарілці” на свій розсуд. Серед них Сойка згадала про кефір (або йогурт без цукру), яйця, фрукти, овочі, хліб на заквасці та сир. 

“Яйця та кефір – це чудовий спосіб отримати повноцінний білок, а також корисні пробіотики, які чудово урізноманітнюють мікробіом кишківника”, – пояснила вона.

За словами гастроентеролога, кефір сприймають “гарні” бактерії, що існують в нашому мікробіомі. Він є природним джерелом пробіотиків, а також шансом для середньостатистичної людини отримати необхідну дозу користі без потреби приймати харчові добавки. 

Наукові дослідження підтверджують, що кефір підтримує здоров’я кишківника, а також нашого мозку. Про це детальніше йдеться у висновках вчених, опублікованих на National Library of Medicine від 30 червня 2023 року. 

Що стосується яєць, то цей продукт є “золотою жилою” поживних речовин для організму людини: в них є білок, омега-3, а також вітаміни B і D. “Вживання вранці такого високобілкового джерела, як яйця, забезпечує мене постійним джерелом енергії. Це допомагає мені правильно розпочинати день”, – пояснює свій вибір Сойка.

Користь яєць також підтверджують висновки науковців. Їх позитивний ефект на здоров’я кишківника пояснюється “холіном” – аміносполукою, яку мають яйця. Про це йдеться в дослідженні вчених від листопада 2021 року. 

Доктор радить проявити креативність та комбінувати ці продукти з яскравими фруктами та овочами. “Ви можете проявити креативність і додати їх у смузі або змішати з омлетом”, – каже вона.

Також гастроентеролог підкреслює, що важливо вживати й інші ферментовані продукти, окрім кефіру. Це може бути йогурт, сир (творог), хліб на заквасці.

Водночас Сойка не рекомендує їсти на сніданок “швидкі” продукти: випічку, сухі сніданки (йдеться про пластівці тощо), їжу, що містить багато хімікатів й калорій. “Це може призвести до надмірного росту та дисбалансу “поганих” бактерій у нашому кишківнику”, – застерігає вона.

Ольга Степанова

Recent Posts

Бригади стануть корпусами: Генштаб готує нову структуру для ЗСУ

Українська армія готується до серйозних змін. Генеральний штаб ЗСУ працює над реформою, яка pvsybnm традиційну…

1 хв. ago

Стінка на стінку: На Закарпатті працівники ліцею та батьки учнів влаштували масову бійку

Мирна буденність у Свалявському будівельному ліцеї на Закарпатті перетворилася на поле бою, де, схоже, хтось…

12 хв. ago

Україна у слабкій позиції, Путіну нема сенсу іти на переговори, – The Times

Для Володимира Путіна зараз немає особливого сенсу виходити на мирні переговори, оскільки Україна вже виснажена і…

21 хв. ago

Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги

У грудні деякі пенсіонери в Україні можуть зіткнутися із призупиненням виплат, якщо вони не виконають…

29 хв. ago

Підбитий санкціями США, добитий “Орєшніком”: рубль стрімко дешевшає

У п'ятницю, 22 листопада, у Росії різко послабився рубль, реагуючи на нові санкції Сполучених Штатів. Курс…

36 хв. ago

Навіть ТЦК не зацікавлять: з якими проблемами не мобілізують

У 2024 році в Україні триває мобілізація, і багатьох цікавить, як хвороби серця та кровообігу…

45 хв. ago