Науковці Єльської медичної школи довели, що деякі види червоного м’яса можуть бути вкрай корисними для людей, яким за 50. Таке м’ясо багате вітамінами, дієтичне й абсолютно безпечне. Так як не впливає на підвищення холестерину і навіть може знижувати рівень “поганого”, пише tsn.ua
Які види м’яса найкорисніші для людей зрілого віку
Які види м’яса найкорисніші для людей зрілого віку
- Яловичина. Це найпопулярніше м’ясо у світі, яке містить ряд амінокислот, що потрібні нашому організму. Двісті грамів цього м’яса можуть замінити 1 літр молока, воно вкрай багате на вміст мінеральних речовин. Яловичина містить цинк, залізо, вітаміни групи В, Е, Н та РР. Цей продукт здатен нормувати рівень холестерину в крові, зміцнювати судини і позитивно впливати на роботу серця.
- Баранина. Це лідер за низьким вмістом холестерину. Так, баранина має жир, але його значно менше, ніж у свинині, і він набагато краще засвоюється організмом. Баранину рекомендують включати в дієтичні програми харчування. Оскільки вона унормовує рівень холестерину за рахунок вмісту лецитину. Також це м’ясо має великий вміст вітамінів та мінералів. Та якщо у вас проблеми зі шлунком, то рекомендовано вживати це м’ясо в мінімальній кількості.
- Кроляче м’ясо. Це саме дієтичне м’ясо з наведеного списку, яке є лідером за вмістом білка – аж 21%. Кроляче м’ясо засвоюється на 90%, тоді як яловичина лише на 60%. Кролятина містить мало холестерину, поліненасичені кислоти омега-3 і купу мінералів. Зокрема, залізо і фосфор, також вітаміни групи В і РР. Кролятина гіпоалергенна, тому її можна їсти навіть маленьким діткам.