Продукти в основному об’єднані такими органічними речовинами, як жири, білки, вуглеводи тощо. Якщо ми говоримо про набір ваги, то тут вся увага жирам і вуглеводам. Але коли йдеться про втрату ваги, то тут чільне місце займає білок.
“Білок довше зберігає ситість і допомагає стабілізувати рівень цукру в крові”, – заявляє дипломований дієтолог-нутриціолог Корі Рут. Крім того, він необхідний для м’язів – білок сприяє зростанню, відновленню та регенерації м’язових і пошкоджених клітин і тканин організму, а також підтримує інші види обміну речовин в організмі, пише Parade.
Однак, коли ми думаємо про білок, яйця є одним із перших продуктів, про які ми згадуємо. При цьому існує низка продуктів, у яких білка більше, ніж у яйці?
За даними Міністерства сільського господарства США, кількість білка залежить від розміру яйця. У середньому, великому і великому яйці міститься 5,44 грама, 6,3 грама і 7,94 грама білка. Є мінімум 10 продуктів, у яких більше білка, ніж у яйці.
У 100 грамах креветок міститься 27 грамів білка. Крім того, в них багато заліза, цинку і селену.
В одній чашці сочевиці – 18 грамів білка.
“Сочевиця – чудове джерело рослинного білка. Вона містить корисні харчові волокна, які допомагають довше почуватися ситим, вітаміни групи В і ключові мінерали”, – каже сертифікований дієтолог Оппенгеймер Дельвіто.
Дослідження показали, що включення в раціон бобових, таких як сочевиця, може сприяти втраті ваги.
На 30 грамів фісташок припадає близько 6 грамів білка. Крім того, вони містять усі 9 незамінних амінокислот.
В одній чашці міститься 8 грамів білка. До того ж, у них, як і у фісташках, містяться всі дев’ять незамінних амінокислот.
У половині чашки сухої вівсянки міститься 5 грамів білка.
“Ми часто думаємо про зернові через вміст у них вуглеводів, але цільні зерна, такі як овес, також є гідним джерелом білка, а також клітковини, вітамінів і мінералів”, – каже Дельвіто.
Дослідження показують, що включення 3 грамів розчинної клітковини з вівсянки в раціон здорового харчування може допомогти в боротьбі із зайвою вагою. Овес також містить розчинне волокно бета-глюкан, яке може сприяти відчуттю ситості.
В одній склянці грецького йогурту міститься 14 грамів білка.
Десь у 30 грамах протеїнового порошку міститься 21 грам білка.
У 100 грамах лосося міститься близько 23 грамів білка. При цьому, він дуже багатий на протизапальні жирні кислоти омега-3″.
На 50-60 грамів сухої порції припадає десь 11 грамів білка.
“Це смачний і ситний спосіб збільшити споживання білка. У нутовій пасті більше білка і клітковини, ніж у традиційних макаронах”, – пояснює Дельвіто.
На одну чашку зеленого горошку припадає 8 грамів білка. Крім білка, в горошку багато клітковини, вітаміну С і заліза.
Експерти стверджують, що на один кілограм тіла потрібно близько 1,1-1,3 грама білка на день.
У 2024 році автопарк нашої країни поповнили 23,9 тис гібридних легкових авто (HEV i PHEV) – це…
Україна не планує припиняти транзит російської нафти до ЄС. На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис…
Нещодавно сталася серія випадків з пошкодженням підводних комунікаційних кабелів по всьому світу. Випадки, які фіксувались…
У Великій Британії суддя відхилив спробу чоловіка подати позов, щоб повернути зі смітника жорсткий диск з…
Банки, що підписали меморандум "Про забезпечення прозорості функціонування ринку банківських платіжних послуг", мають дотримуватись правил обмеження…
Україна офіційно налічує понад три мільйони людей з інвалідністю. Здавалося б, їхній статус мав би…