Продукти в основному об’єднані такими органічними речовинами, як жири, білки, вуглеводи тощо. Якщо ми говоримо про набір ваги, то тут вся увага жирам і вуглеводам. Але коли йдеться про втрату ваги, то тут чільне місце займає білок.
“Білок довше зберігає ситість і допомагає стабілізувати рівень цукру в крові”, – заявляє дипломований дієтолог-нутриціолог Корі Рут. Крім того, він необхідний для м’язів – білок сприяє зростанню, відновленню та регенерації м’язових і пошкоджених клітин і тканин організму, а також підтримує інші види обміну речовин в організмі, пише Parade.
Однак, коли ми думаємо про білок, яйця є одним із перших продуктів, про які ми згадуємо. При цьому існує низка продуктів, у яких білка більше, ніж у яйці?
За даними Міністерства сільського господарства США, кількість білка залежить від розміру яйця. У середньому, великому і великому яйці міститься 5,44 грама, 6,3 грама і 7,94 грама білка. Є мінімум 10 продуктів, у яких більше білка, ніж у яйці.
У 100 грамах креветок міститься 27 грамів білка. Крім того, в них багато заліза, цинку і селену.
В одній чашці сочевиці – 18 грамів білка.
“Сочевиця – чудове джерело рослинного білка. Вона містить корисні харчові волокна, які допомагають довше почуватися ситим, вітаміни групи В і ключові мінерали”, – каже сертифікований дієтолог Оппенгеймер Дельвіто.
Дослідження показали, що включення в раціон бобових, таких як сочевиця, може сприяти втраті ваги.
На 30 грамів фісташок припадає близько 6 грамів білка. Крім того, вони містять усі 9 незамінних амінокислот.
В одній чашці міститься 8 грамів білка. До того ж, у них, як і у фісташках, містяться всі дев’ять незамінних амінокислот.
У половині чашки сухої вівсянки міститься 5 грамів білка.
“Ми часто думаємо про зернові через вміст у них вуглеводів, але цільні зерна, такі як овес, також є гідним джерелом білка, а також клітковини, вітамінів і мінералів”, – каже Дельвіто.
Дослідження показують, що включення 3 грамів розчинної клітковини з вівсянки в раціон здорового харчування може допомогти в боротьбі із зайвою вагою. Овес також містить розчинне волокно бета-глюкан, яке може сприяти відчуттю ситості.
В одній склянці грецького йогурту міститься 14 грамів білка.
Десь у 30 грамах протеїнового порошку міститься 21 грам білка.
У 100 грамах лосося міститься близько 23 грамів білка. При цьому, він дуже багатий на протизапальні жирні кислоти омега-3″.
На 50-60 грамів сухої порції припадає десь 11 грамів білка.
“Це смачний і ситний спосіб збільшити споживання білка. У нутовій пасті більше білка і клітковини, ніж у традиційних макаронах”, – пояснює Дельвіто.
На одну чашку зеленого горошку припадає 8 грамів білка. Крім білка, в горошку багато клітковини, вітаміну С і заліза.
Експерти стверджують, що на один кілограм тіла потрібно близько 1,1-1,3 грама білка на день.
Молоді люди, яким протягом 2025 року виповнюється 17 років, мають з'явитися до ТЦК та СП,…
Комітет із інавгурації обраного президента США Дональда Трампа більше не продає квитки на церемонію вступу політика на…
Для багатьох українців отримання спадщини — це передача майна та цінностей від спадкодавця, але варто пам’ятати, що…
Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку провів засідання круглого столу у форматі відеоконференції,…
Під час реєстрації автомобіля в Україні власники мають враховувати додаткову витрату – сплату пенсійного збору.…
Астероїд, що має назву (887) Алінда вперше за 100 років опиниться на найближчій відстані від…