Від них товстіють: які овочі не можна їсти, якщо ви хочете схуднути

Щоб схуднути, люди часто відмовляються від вживання вуглеводів, обираючи, наприклад, м’ясо на грилі та овочі. Але будьте обережні, деякі види овочів також можуть негативно позначитися на вашій вазі, особливо в разі надмірного вживання. Хоча кукурудза містить вітаміни та мінерали, вона, на жаль, не сприятиме схудненню. Про це пише Fit For Fun.

Містять крохмаль

Фото: Pixabay

Наявність цукрів і крохмалю може ускладнити схуднення. Це пов’язано з тим, що різкі стрибки рівня цукру в крові викликають швидке відчуття голоду і, як наслідок, переїдання.

Дослідження, проведене Гарвардською школою громадської охорони здоров’я імені Т. Х. Чана, визнало це і тепер застерігає від вживання певних фруктів та овочів, що можуть перешкодити процесу схуднення. Для цього дослідники оцінили дані 13 000 випробовуваних і дійшли висновку, що крохмалисті продукти уповільнюють втрату ваги.

Кукурудза та горох у помірних кількостях

Фото: Freepik

Згідно з результатами дослідження, кукурудза, зокрема, є одним із головних винуватців невдач у втраті ваги. Але квасоля, горох і картопля також є крохмалистими овочами, що також може ускладнити процес схуднення. Якщо ви контролюєте своє харчування з метою скинути вагу, більше підійде буряк, що не містить крохмалю, і такі овочі як броколі, помідори або морква. Високий вміст води і низька калорійність роблять їх помічниками на шляху до ідеальної фігури.

Всупереч дослідженню, інші стратегії зі зниження ваги рекомендують використовувати цілі бульби картоплі. Крім крохмалю, більшість овочів містять багато корисних вітамінів і мінералів, а також клітковину, яка стримує відчуття голоду. Тут діє просте правило: кількість має вирішальне значення. Тому намагайтеся вживати всі продукти в помірних кількостях, оскільки надлишок навіть найкориснішого продукту може завдати шкоди здоров’ю.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

SpaceX Ілона Маска замовила труби для ракет у прифронтовому Нікополі

Американська аерокосмічна компанія SpaceX замовила спеціальні труби у українського виробника безшовних нержавіючих труб, нікопольської компанії…

6 хв. ago

“Піди помри за чотири тисячі”: герой України розповів про справжню мотивацію воювати

На фронті дуже не вистачає поповнення особового складу, але 18-річні масово не мають йти на війну.…

15 хв. ago

Путін одразу програє: Зеленський розкрив перший пункт Плану перемоги

Якщо Україна стане повноцінним членом НАТО, то це означатиме геополітичну поразку Росії. Саме цей крок дозволить…

23 хв. ago

Дівчина, яка виграла в лотерею, кинула хлопця, не захотівши ділитися грошима з його собакою

Жінка, яка виграла в лотерею $50 тисяч, кинула свого бойфренда після того, як той зажадав…

34 хв. ago

Рослини з’їхали з глузду: чому в Києві вдруге за рік зацвіли дерева

І 8 жовтня 2024-го, і продовж усього минулого тижня кияни фотографують чудові квіти, що вдруге…

41 хв. ago

Це дуже рідкісний привілей: як Єлизавета II допомогла Кейт Міддлтон влитися у королівську родину

Через два роки після смерті 96-річної Єлизавети II продовжують виринати цікаві деталі стосунків між королевою Британії та…

49 хв. ago