У Києві зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції серед учнів: як захиститися від хвороби

У Києві 6 вересня зафіксували спалах гострої кишкової інфекції серед учнів однієї зі шкіл. Про це повідомляє Київський міський центр контролю та профілактики хвороб.

«Наразі, всі хворі були бактеріологічно обстежені на кишкову групу інфекцій. Частина з них перебуває на лікуванні в медичних закладах міста, інші – проходять амбулаторне лікування під наглядом сімейного лікаря», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через спалах гострої кишкової інфекції у столичній школі розпочато епідеміологічне розслідування.

Гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай такі хвороби спричиняють бактерії або віруси, що потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи забрудненою водою, а також у разі недотримання гігієни рук.

Центр контролю та профілактики хвороб назвав симптоми гострих кишкових інфекцій:

  • слабкість,
  • підвищення температури,
  • біль у животі,
  • блювота і діарея.

Профілактика гострих кишкових інфекцій:

  1. Підтримуйте чистоту: мийте руки перед тим, як брати продукти чи готувати їжу. Також мийте руки після відвідування туалету, дезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя, які використовуєте для приготування їжі. Захищайте кухню і продукти від комах, гризунів та інших тварин.
  2. Відокремлюйте сиру їжу від готової: варто відмежовувати сире м’ясо і морепродукти від інших харчових продуктів. Для обробки сирих продуктів користуйтеся окремим кухонним приладдям, зокрема ножами і обробними дошками. Зберігайте продукти у закритому посуді, щоб уникнути контакту між сирими та готовими продуктами.
  3. Ретельно готуйте їжу: ретельно просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і морепродукти. Доводьте страви до кипіння, щоб вони готувалися щонайменше за 70 °C, сік м’яса чи птиці під час приготування має бути прозорим, а не рожевим. Також ретельно підігрівайте приготовану їжу.
  4. Зберігайте їжу при безпечній температурі: не залишайте приготовану їжу за кімнатної температури більш ніж на 2 години. Зберігайте приготовані страви гарячими (60 °C) аж до подавання до столу. Не варто зберігати їжу надто довго, навіть у холодильнику та не розморожуйте продукти за кімнатної температури.
  5. Використовуйте безпечну воду і свіжі продукти: вживайте чисту або очищену воду. Обирайте свіжі та незіпсовані продукти, які потрібно ретельно мити, особливо якщо вживатимете їх сирими. Не їжте продукти, у яких закінчився термін придатності.
Коломієць Надія

Recent Posts

Ще один мільярдер готується до втечі з РФ

Мільярдер Михайло Прохоров , який займає 11-й рядок у списку найбагатших росіян від Forbes, продовжує позбавлятися активів…

4 хв. ago

Турист відвідує різні країни щовихідних, не витрачаючи гроші на житло: скільки він платить

Мандрівник похизувався, як відвідує нову країну щовихідних за невеликі гроші. Він навіть відвідав Швейцарію, щоб…

6 години ago

Території – не найголовніше. Україна змінила стратегію щодо мирної угоди

Повернення всіх окупованих Росією територій більше не є головною ціллю України, пише The New York…

6 години ago

У “Слузі народу” хочуть відкрити дані військовозобов’язаних активістів

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Максим Бужанський запропонував відкрити дані військовозобов'язаних активістів. Про це…

7 години ago

«Цього разу все інакше»: де житиме Меланія Трамп під час президенства чоловіка

Очікується, що протягом наступних чотирьох років майбутня перша леді США Меланія Трамп проведе більшу частину…

7 години ago

Безугла вже знає, коли розгонять ТЦК, та скільки заберуть на війну

Народна депутатка Мар'яна Безугла заявила, що зі співробітників ТЦК можна набрати 50 тис. нових військовослужбовців.…

7 години ago