Яке морозиво найкорисніше на світі

З чого тільки не готувалась би молочка, аби процес очолили вчені. Крім сирів з китового молока, вони запропонували  готувати морозива – з молока кобил, мовляв, буде неабияка користь від такого продукту. А ви б їли таке морозиво? Нове дослідження вивчило можливі переваги для здоров’я від використання молока коней у морозиві. Заморожені ласощі традиційно складаються з коров’ячого молока та вершків, але замінивши його молоком кобил, виявили, що можна отримати більше корисних бактерій, повідмоляє IFLScience. 

Вірогідно, в багатьох щойно очі піднялися вгору. І тим не менше, користь кишечнику людини – неабияка від так званого інуліну, типу пребіотика, який не перетравлюється в шлунку, але живить корисні бактерії в кишечнику. Він складається з природних полісахаридів і є поширеним типом харчових волокон, які додають до їжі. У поєднанні з пробіотиками, які вводять корисні бактерії в такі речі, як йогурти, це може привести нас до щасливого мікробіому кишечника, вважають вчені.

Кобиляче молоко саме по собі може бути способом підвищити поживну цінність морозива, оскільки воно містить білки та ферменти, яких немає в коров’ячому молоці, і має менший вміст жиру. Команда дослідників розробила різні суміші морозива, використовуючи кобиляче молоко, інулін і йогуртові бактерії, щоб побачити, як це вплинуло на склад кінцевого продукту порівняно з морозивом з коров’ячого молока.

Комбінації конячого морозива виявили, що інулін може знизити кислотність, і що морозиво з пребіотиком містить більше корисних бактерій, ніж морозиво без нього. Суміші для морозива з кобилячого молока мали однакову кількість білка, жиру та загальних твердих речовин, – різнилася тільки кислотність. Вчені припустили, що консистенцію можна покращити шляхом змішування з коров’ячим молоком. Така альтернатива все ще має менший вміст жиру, проте вищу поживну цінність.

“Кобиляче молоко набагато більше схоже на людське, ніж на коров’яче. Воно також викликає менше алергії, ніж коров’яче. Крім того, кобиляче молоко є хорошим джерелом поліненасичених жирних кислот та інших біоактивних речовин”, – пояснили дослідники.

Доведено, що молоко має терапевтичний ефект. Може бути корисним для лікування або профілактики захворювань шлунково-кишкового тракту та дихальної системи. Крім того, кобиляче молоко має імуномодулюючі властивості та позитивно впливає на склад мікробіоти кишечника!

Ольга Степанова

Recent Posts

Повістку можна не брати: які поважні причини існують для цього

Після отримання повістки громадянин має з’явитися в ТЦК та СП у зазначений термін для проходження ВЛК, уточнення…

10 хв. ago

США підготували сценарій удару по РФ у разі застосування ядерної зброї проти України

У 2022 році Сполучені Штати Америки попередили Росію – у разі використання ядерної зброї проти…

19 хв. ago

Українців закликають відкласти вихід на пенсію: яка причина

Пенсійний фонд України радить громадянам замислитися над можливістю відкласти вихід на пенсію. Такий крок може…

27 хв. ago

“Потребує молодих”: військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

Мобілізаційний вік в Україні має бути знижений, вважає майор бригади "Рубіж" Нацгвардії та Герой України…

38 хв. ago

Під згорілим вщент Нотр-Дамом знайшли свинцевий саркофаг: його відкрили і оторопіли

Під культовим собором Нотр-Дам-де-Парі в Парижі після масштабної пожежі знайшли два саркофаги. В одному з них містилося тіло…

47 хв. ago

Росіяни стали активніше здавати секс-іграшки як заставу під кредити

Росіяни найчастіше з рухомого майна віддають у заставу для кредитів автомобілі, але серед забезпечення трапляються…

55 хв. ago