Яке морозиво найкорисніше на світі

З чого тільки не готувалась би молочка, аби процес очолили вчені. Крім сирів з китового молока, вони запропонували  готувати морозива – з молока кобил, мовляв, буде неабияка користь від такого продукту. А ви б їли таке морозиво? Нове дослідження вивчило можливі переваги для здоров’я від використання молока коней у морозиві. Заморожені ласощі традиційно складаються з коров’ячого молока та вершків, але замінивши його молоком кобил, виявили, що можна отримати більше корисних бактерій, повідмоляє IFLScience. 

Вірогідно, в багатьох щойно очі піднялися вгору. І тим не менше, користь кишечнику людини – неабияка від так званого інуліну, типу пребіотика, який не перетравлюється в шлунку, але живить корисні бактерії в кишечнику. Він складається з природних полісахаридів і є поширеним типом харчових волокон, які додають до їжі. У поєднанні з пробіотиками, які вводять корисні бактерії в такі речі, як йогурти, це може привести нас до щасливого мікробіому кишечника, вважають вчені.

Кобиляче молоко саме по собі може бути способом підвищити поживну цінність морозива, оскільки воно містить білки та ферменти, яких немає в коров’ячому молоці, і має менший вміст жиру. Команда дослідників розробила різні суміші морозива, використовуючи кобиляче молоко, інулін і йогуртові бактерії, щоб побачити, як це вплинуло на склад кінцевого продукту порівняно з морозивом з коров’ячого молока.

Комбінації конячого морозива виявили, що інулін може знизити кислотність, і що морозиво з пребіотиком містить більше корисних бактерій, ніж морозиво без нього. Суміші для морозива з кобилячого молока мали однакову кількість білка, жиру та загальних твердих речовин, – різнилася тільки кислотність. Вчені припустили, що консистенцію можна покращити шляхом змішування з коров’ячим молоком. Така альтернатива все ще має менший вміст жиру, проте вищу поживну цінність.

“Кобиляче молоко набагато більше схоже на людське, ніж на коров’яче. Воно також викликає менше алергії, ніж коров’яче. Крім того, кобиляче молоко є хорошим джерелом поліненасичених жирних кислот та інших біоактивних речовин”, – пояснили дослідники.

Доведено, що молоко має терапевтичний ефект. Може бути корисним для лікування або профілактики захворювань шлунково-кишкового тракту та дихальної системи. Крім того, кобиляче молоко має імуномодулюючі властивості та позитивно впливає на склад мікробіоти кишечника!

Ольга Степанова

Recent Posts

Марк Цукерберг показав зворушливий знімок з маленькою донькою (фото)

40-річний американський мільярдер та програміст Марк Цукерберг показав зворушливе фото з маленькою донькою Аурелією, якій…

1 хв. ago

Ціни злетять до небес: туристів застерегли від авіаперельотів у кілька дат 2024 року

Традиційно в грудні люди більше подорожують – хтось мчить до своїх родин, щоб разом відсвяткувати…

10 хв. ago

Київ у зоні ризику: прийдешня зима стане найсуворішим випробуванням для українців

Прийдешня зима може стати для України найсуворішим випробуванням, оскільки електропостачання ризикує зіткнутися з "серйозними перебоями" після масштабних російських атак.…

18 хв. ago

Telegram в Україні можуть закрити: що відомо про нову заборону і що буде далі

Після засідання Національного координаційного центру кібербезпеки було вирішено запровадити певні обмеження на використання Telegram, зокрема…

29 хв. ago

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

38 хв. ago

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

46 хв. ago