Яке морозиво найкорисніше на світі

З чого тільки не готувалась би молочка, аби процес очолили вчені. Крім сирів з китового молока, вони запропонували  готувати морозива – з молока кобил, мовляв, буде неабияка користь від такого продукту. А ви б їли таке морозиво? Нове дослідження вивчило можливі переваги для здоров’я від використання молока коней у морозиві. Заморожені ласощі традиційно складаються з коров’ячого молока та вершків, але замінивши його молоком кобил, виявили, що можна отримати більше корисних бактерій, повідмоляє IFLScience. 

Вірогідно, в багатьох щойно очі піднялися вгору. І тим не менше, користь кишечнику людини – неабияка від так званого інуліну, типу пребіотика, який не перетравлюється в шлунку, але живить корисні бактерії в кишечнику. Він складається з природних полісахаридів і є поширеним типом харчових волокон, які додають до їжі. У поєднанні з пробіотиками, які вводять корисні бактерії в такі речі, як йогурти, це може привести нас до щасливого мікробіому кишечника, вважають вчені.

Кобиляче молоко саме по собі може бути способом підвищити поживну цінність морозива, оскільки воно містить білки та ферменти, яких немає в коров’ячому молоці, і має менший вміст жиру. Команда дослідників розробила різні суміші морозива, використовуючи кобиляче молоко, інулін і йогуртові бактерії, щоб побачити, як це вплинуло на склад кінцевого продукту порівняно з морозивом з коров’ячого молока.

Комбінації конячого морозива виявили, що інулін може знизити кислотність, і що морозиво з пребіотиком містить більше корисних бактерій, ніж морозиво без нього. Суміші для морозива з кобилячого молока мали однакову кількість білка, жиру та загальних твердих речовин, – різнилася тільки кислотність. Вчені припустили, що консистенцію можна покращити шляхом змішування з коров’ячим молоком. Така альтернатива все ще має менший вміст жиру, проте вищу поживну цінність.

“Кобиляче молоко набагато більше схоже на людське, ніж на коров’яче. Воно також викликає менше алергії, ніж коров’яче. Крім того, кобиляче молоко є хорошим джерелом поліненасичених жирних кислот та інших біоактивних речовин”, – пояснили дослідники.

Доведено, що молоко має терапевтичний ефект. Може бути корисним для лікування або профілактики захворювань шлунково-кишкового тракту та дихальної системи. Крім того, кобиляче молоко має імуномодулюючі властивості та позитивно впливає на склад мікробіоти кишечника!

Ольга Степанова

Recent Posts

ТОП-4  фрази СРСР, які зруйнували впевненість у цілому поколінні

Декілька висловів з радянських часів досі впливають на наше життя. І часто ми цього навіть…

2 хв. ago

Створюють новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

В Україні готується до створення єдиного державного реєстру військовослужбовців. Член Комітету Верховної Ради з питань…

17 хв. ago

Українським водіям у Німеччині загрожують штрафи за “неправильні” номер

Українським водіям у Німеччині загрожують нові штрафи. Як передає "Хвиля", про це йдеться на офіційній сторінці для українських біженців…

32 хв. ago

Чому повітря в Києві не очищується швидко: назвали причину

У Вишгородському районі відбулася масштабна лісова пожежа, зазначили у Департаменту захисту довкілля і адаптації до…

42 хв. ago

The Guardian: У Путіна знали про операцію ЗСУ в Курській області, але не змогли підготуватися

Російське військове командування передбачало операцію ЗСУ в Курській області і протягом кількох місяців розробляло плани…

52 хв. ago

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

1 годину ago