Дієтологи впевнені, що рибні консерви повинен їсти кожен, і ось чому

Рибні консерви – тунець, лосось, сардини й анчоуси – користуються великою популярністю. Хоча є люди, які їх на дух не переносять, і дуже даремно.

Дієтологи Yahoo!life зазначили, що нові дослідження показують, що люди, які їдять консервовану рибу, зокрема дрібних сортів, можуть жити довше.

Чому люди люблять рибні консерви

Під рибними консервами розуміється риба, приготована і законсервована в герметичній банці. Одним із найпривабливіших аспектів рибних консервів є термін придатності, оскільки процес консервування допомагає зберегти рибу свіжою і безпечною для вживання протягом тривалого часу без холодильника. Це також хороший варіант для тих, хто ходить у походи, оскільки рибні консерви – це портативне джерело білка, яке не потрібно охолоджувати або готувати.

Рибу можна їсти як самостійно, так і використовувати в різних стравах, таких як салати, сендвічі та паста.

Чи корисні рибні консерви

Дієтологи схвалюють рибні консерви з багатьох причин. Вони містять безліч вітамінів, таких як B12 і вітамін D, а також мінерали, такі як кальцій і селен.

Дієтологиня Рима Клейнер розповіла, що риба, чи то консервована, чи то свіжа, – це “найкраща їжа для мозку”. Особливо це стосується жирної риби, такої як лосось, тунець і скумбрія, в якій містяться жирні кислоти омега-3.

Дієтолог Мішель Раутенштейн розповіла, що рибні консерви також багаті високоякісним білком. Як правило, рибні консерви містять від 20 до 25 грамів білка на 100 грамів.

Раутенштейн зазначає, що однією з переваг багатьох видів рибних консервів для здоров’я є їстівні кістки. За її словами, кістки таких риб, як сардини і лосось, “розм’якшуються під час консервування, забезпечуючи значне джерело кальцію і вітаміну D”. Ці поживні речовини вкрай важливі для підтримки міцних кісток, регулярності серцевого ритму і правильного згортання крові.

Мінуси рибних консервів

Потрібно звертати увагу за вмістом натрію в рибних консервах, особливо в розсолі або соусах, оскільки надлишок натрію може сприяти підвищенню кров’яного тиску.

Ще один момент, на який слід звернути увагу, – можлива присутність бісфенолу А (BPAs), хімічної речовини, використовуваної під час виробництва пластмас, зокрема тих, якими вистилають банки з продуктами. Вплив BPA та інших ендокринних руйнівників був пов’язаний з резистентністю до інсуліну, ожирінням і діабетом.

Ще один момент, на який слід зважати, – вміст ртуті в рибних консервах. Ртуть, важкий метал, з часом може накопичуватися в організмі та спричиняти проблеми зі здоров’ям. Консервований тунець, як і скумбрія, найчастіше містить ртуть.

Ольга Степанова

Recent Posts

Пенсіонери можуть отримати пенсію за 6 місяців: для кого передбачені виплати

Деякі пенсіонери зможуть отримати пенсію на шість місяців уперед. Йдеться про тих українців, що змінили…

9 хв. ago

Давно нема добровольців. Навесні становище з дефіцитом складу у ЗСУ може стати непоправним – The Economist

Ситуація з мобілізацією в Україні навесні може стати непоправною. Таку оцінку надав британський журнал The…

17 хв. ago

Де в Україні вдарять морози: прогноз погоди на 26 листопада

Завтра, 26 листопада, в Україні ймовірна паморозь. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко. За її даними, опади у вигляді…

24 хв. ago

В Україні по-новому відкриватимуть і закриватимуть банківські рахунки

В Україні оновили правила, що стосуються відкриття та закриття рахунків у банках і небанківських установах. …

25 хв. ago

Співвласник «Нової пошти» порівняв нинішні податки з Голодомором

Співвласник компанії «Нова Пошта» Володимир Поперешнюк розкритикував розмір податків в Україні і прирівняв їх до…

26 хв. ago

Росіяни зрівняли з землею Курахівську ТЕС: стали відомі причини

Наразі на східному фронті найскладнішою залишається ситуація в районі Курахового, проте зростає загроза й на…

28 хв. ago