Дієтологи впевнені, що рибні консерви повинен їсти кожен, і ось чому

Рибні консерви – тунець, лосось, сардини й анчоуси – користуються великою популярністю. Хоча є люди, які їх на дух не переносять, і дуже даремно.

Дієтологи Yahoo!life зазначили, що нові дослідження показують, що люди, які їдять консервовану рибу, зокрема дрібних сортів, можуть жити довше.

Чому люди люблять рибні консерви

Під рибними консервами розуміється риба, приготована і законсервована в герметичній банці. Одним із найпривабливіших аспектів рибних консервів є термін придатності, оскільки процес консервування допомагає зберегти рибу свіжою і безпечною для вживання протягом тривалого часу без холодильника. Це також хороший варіант для тих, хто ходить у походи, оскільки рибні консерви – це портативне джерело білка, яке не потрібно охолоджувати або готувати.

Рибу можна їсти як самостійно, так і використовувати в різних стравах, таких як салати, сендвічі та паста.

Чи корисні рибні консерви

Дієтологи схвалюють рибні консерви з багатьох причин. Вони містять безліч вітамінів, таких як B12 і вітамін D, а також мінерали, такі як кальцій і селен.

Дієтологиня Рима Клейнер розповіла, що риба, чи то консервована, чи то свіжа, – це “найкраща їжа для мозку”. Особливо це стосується жирної риби, такої як лосось, тунець і скумбрія, в якій містяться жирні кислоти омега-3.

Дієтолог Мішель Раутенштейн розповіла, що рибні консерви також багаті високоякісним білком. Як правило, рибні консерви містять від 20 до 25 грамів білка на 100 грамів.

Раутенштейн зазначає, що однією з переваг багатьох видів рибних консервів для здоров’я є їстівні кістки. За її словами, кістки таких риб, як сардини і лосось, “розм’якшуються під час консервування, забезпечуючи значне джерело кальцію і вітаміну D”. Ці поживні речовини вкрай важливі для підтримки міцних кісток, регулярності серцевого ритму і правильного згортання крові.

Мінуси рибних консервів

Потрібно звертати увагу за вмістом натрію в рибних консервах, особливо в розсолі або соусах, оскільки надлишок натрію може сприяти підвищенню кров’яного тиску.

Ще один момент, на який слід звернути увагу, – можлива присутність бісфенолу А (BPAs), хімічної речовини, використовуваної під час виробництва пластмас, зокрема тих, якими вистилають банки з продуктами. Вплив BPA та інших ендокринних руйнівників був пов’язаний з резистентністю до інсуліну, ожирінням і діабетом.

Ще один момент, на який слід зважати, – вміст ртуті в рибних консервах. Ртуть, важкий метал, з часом може накопичуватися в організмі та спричиняти проблеми зі здоров’ям. Консервований тунець, як і скумбрія, найчастіше містить ртуть.

Ольга Степанова

Recent Posts

Бунт проти долара: одна з країн Європи відмовилася від американської валюти

Молдова відмовиться від використання долара для визначення офіційного курсу лея. Зміни набудуть чинності у 2025 році.…

7 хв. ago

Як Трамп планує посилити військову міць США: аналіз The Wall Street Journal

Дональд Трамп, який переміг на виборах президента США, може призначати підприємця Тре Стівенса або інвестора-мільярдера Стівена…

11 хв. ago

Росіяни зібрали 130 тисяч військових для атаки на Запоріжжя, – The Economist

Запоріжжя може стати наступною ціллю російських військових. Та українська армія готова до будь-якого розвитку подій.…

13 хв. ago

У Києві влада просить не виходити на вулицю та зачинити вікна

У двох районах столиці — Дарницькому і Дніпровському, фіксується підвищена концентрація зважених часток (пилу). Про…

15 хв. ago

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Пенсіонерів за певних обставин можуть зобов'язати повернути державі частину одержаної пенсії. У яких випадках можливий…

37 хв. ago

У Росії горять заводи через обстріли: що відомо про влучання

Сьогодні вночі безпілотники атакували чотири області Російської Федерації. За даними окупаційного Міноборони РФ, протягом минулої…

42 хв. ago