Довгий час існувало побоювання, що насичені жири, що містяться в сирі, підвищують рівень “поганого” холестерину в крові.
Тепер деякі експерти вважають, що сир насправді може бути корисний для здоров’я. Останні дослідження показують, що корисні мікроби і поживні речовини, що містяться в сирі, можуть перешкоджати засвоєнню його шкідливих для здоров’я елементів, пише The Telegraph.
Це не єдиний продукт харчування, який піддався переоцінці після того, як його довгий час асоціювали з підвищенням рівня поганого холестерину.
Вживання баклажанів може сприяти зниженню рівня холестерину ліпопротеїдів низької щільності.
Розчинна клітковина в них корисна. Вона не дає вам переробляти власний холестерин, який зазвичай реабсорбується в кишечнику.
Розчинна клітковина пов’язує частинки холестерину в тонкому кишечнику, не дозволяючи їм потрапити в кров і відправитися в інші частини тіла. Натомість холестерин буде виводитися з організму через кал.
Для досягнення найбільшого ефекту для здоров’я уникайте смаження.
Жири омега-3, що містяться в жирній рибі, допомагають знизити рівень шкідливих тригліцеридів у крові. Вони підвищують рівень хорошого холестерину.
До жирної риби відносяться оселедець, скумбрія, сардини, лосось, форель і свіжий тунець.
Дієта, багата брокколі з високим вмістом глюкорафаніну, знижує рівень холестерину в плазмі крові. До інших овочів, що сприяють зниженню рівня холестерину, можна віднести шпинат і брюссельську капусту.
Це зелений овоч, відомий також під назвою “дамські пальчики” або “бхінді”, вирощується по всьому світу і все частіше зустрічається в звичайних супермаркетах. Дослідники виявили, що гель, що міститься в багрі, який називається муцилаж, може сприяти зниженню рівня холестерину, зв’язуючись з ним у процесі травлення. Це допомагає холестерину виходити з організму через кал.
Вміст поліфенолів в окрі також знижує ризик серцево-судинних захворювань.
Сочевиця може покращити рівень холестерину у людей, які страждають на діабет. Багата клітковиною, яка допомагає зупинити реабсорбцію холестерину в кров, вона також містить фолати, залізо і вітамін B1, які підтримують здоров’я серця.
Краще обирати червону сочевицю. Вона проста в приготуванні, і може частково замінити фарш в таких стравах, як болоньєзе, що дозволяє скоротити споживання м’яса, зберігаючи при цьому споживання білка і заліза.
Якщо ви шукаєте здоровий перекус, то це повинні бути горіхи.
До кінця не ясно, чому, але вважається, що “хороші” жири, що містяться в горіхах – як мононенасичені, так і поліненасичені – знижують рівень поганого холестерину. Вони містять клітковину, а також рослинні стерини – речовини, що сприяють зниженню рівня холестерину. Горіхи можуть знижувати артеріальний тиск та покращувати загальний стан судин.
Головне – не їсти солоний смажений арахіс, тому що він не найкорисніший. Найкраще їсти свіжі горіхи.
В вівсі і ячмені міститься тип клітковини, званий бета-глюканом, який знижує рівень холестерину в крові. Він утворює гель, який зв’язується з багатими холестерином жовчними кислотами в кишківнику. Це дозволяє обмежити кількість холестерину, що всмоктується з кишківника в кров. При цьому печінка змушена забирати з крові більше холестерину, щоб виробити більше жовчі, що знижує рівень холестерину в крові.
Найкраще – це проста каша з великою кількістю свіжих чи сушених фруктів.
Тимчасова слідча комісія з питань порушення законодавства в Міноборони та ЗСУ рік вивчала ситуацію у…
Ви думаєте, що листопад — це час для гарячого чаю та затишних пледів? А ось…
Ситуація з обстрілами та пошкодженнями АЕС в Україні викликає занепокоєння. Так, під час ворожих обстрілів…
Після удару балістичною ракетою по Україні, росіяни почали поширювати карту на якій позначили європейські міста…
Серед частини британського суспільства розростається невдоволення після того, як з'ясувалося, у що обійшлася коронація короля Чарльза…
В Україні триває війна і питання посилення мобілізації виникає повсякчас. По нестачу бійців говорять військові,…