Небезпечний вірус поширюється світом. Чи варто Україні чекати на зараження

З кінця вересня 2024 року, окрім вірусу Nipah, світові може загрожувати спалах не менш небезпечної інфекції. Йдеться про вірус Марбурга, який зафіксували у Руанді: цей вірус може спричинити нову епідемію.

Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ). За даними організації, станом на 1 жовтня в Руанді через цю хворобу померли 10 людей. Серед померлих здебільшого були медики з відділення інтенсивної терапії у столиці країни Кігалі.

У середу, 2 жовтня, поліція Німеччини на декілька годинників закрила центральний вокзал Гамбурга. Як повідомляє Euronews, двох пасажирів із симптомами даного вірусу зняли з поїзда, який їхав до Гамбургу з Франкфурта-на-Майні. Йдеться про студента-медика, який приїхав до Німеччини з Руанди на навчання. Під час поїздки у нього, а також його подруги виявили симптоми вірусу.

Даний вірус викликає швидко прогресуючу лихоманку, яка має схильність до швидкого поширення, а захист від нього потребує специфічних засобів. Про це у коментарі УНН заявила головний інфекціоніст України Ольга Голубовська. Вона додала, що на сьогодні ця хвороба має регіональне значення, але згодом поширюватиметься далі, оскільки ми живемо у світі, який дуже швидко змінюється.

Водночас, російські “ЗМІ” поширили новину про те, що цим вірусом нібито заразився боєць Збройних сил України. Він нібито проходив навчання у Польщі перед відправкою на фронті, а зараз нібито перебуває у лікарні Ужгорода. Однак інших відомостей, які б підтверджували цю новину, більше немає ніде.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Мобілізація в обхід ТЦК: комбриг розповів, як це працює

Новий командир 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Олександр Охріменко схвально відгукнувся про рішення…

4 хв. ago

Українці зможуть отримувати пенсії у новий спосіб: нардеп розкрив деталі

В Україні готують законопроєкт, який передбачає можливість виплати пенсій через платіжну систему "Нової пошти". Це…

15 хв. ago

Вимовляти демобілізація скоро стане взагалі протизаконно: крик душі Олега Сенцова

Режисер Олег Сенцов від початку повномасштабної війни вже тривалий час захищає нашу країну від окупантів. Він був…

21 хв. ago

За самоволку не каратимуть: у Раді ухвалили законопроект

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект, який звільняє від відповідальності за самовільне залишення військової частини, якщо…

30 хв. ago

Як змусити орхідею цвісти: рослина випускатиме квітконоси знову і знову

Чим найкраще підживити орхідею, щоб вона швидко зацвіла. Орхідея – невимовно гарна квітка, але надзвичайно…

32 хв. ago

“Життя у кредит”: чому ексомбудсменку Денісову звинувачують у легалізації 1 млн доларів

У державної діячки з багаторічним досвідом, екснардепки та ексуповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової…

32 хв. ago