Назвали найкориснішу кашу для пенсіонерів

Пшоно славиться вмістом поліненасичених жирних кислот, які запобігають стрибкам цукру в крові.

Також пшоняна каша містить вкрай багато вітамінів та мікроелементів, таких як калій, магній, кальцій, залізо і фтор, які підтримують належну роботу усіх систем в організмі, що вкрай необхідно для людей похилого віку.

Тому людям, яким 60+ варто переглянути свій раціон і додати до нього саме цю кашу.

Пшоно багате на амінокислотні сполуки та клітковину, які захищають від захворювання на онкологію, а також зміцнюють серцево-судинну систему.

Чим корисне пшоно для організму людей похилого віку

Запобігає захворюванням серця й судин. Пшоно містить вітамін РР, який відіграє ключову роль у зміцненні серця й судин. Пшоняна каша також запобігає утворенню атеросклеротичних бляшок й унормовує рівень холестерину в крові.

Налагоджує роботу нервової системи. За рахунок вмісту вітамінів групи В і магнію пшоняна каша захищає від деменції та хвороби Альцгеймера.

Зміцнює зуби та кістки. Пшоняна каша містить у своєму складі фтор та кальцій, які зміцнюють кісткову тканину, запобігаючи її крихкості, та захищають зубну емаль.

Активує роботу мозку й покращує пам’ять. Пшоно містить у своєму складі магній, який допомагає належній роботі мозку, захищає від розсіяності та втрати пам’яті.

Регулює цукор у крові. Пшоняна каша містить повільні вуглеводи й рослинну клітковину, які не дають різко підвищуватися цукру в крові після вживання їжі.

Запобігає утраті м’язової тканини. Пшоно містить легкозасвоюваний білок, що підтримує м’язи в тонусі, не дає наростати зайвій жировій тканині.

Позбавляє від депресії. Пшоняну кашу називають “продуктом спокою”, оскільки вона піднімає настрій та заспокоює.

Очищає організм від токсинів, шлаків та важких металів. Пшоняну кашу треба їсти усім, хто живе в регіонах з поганою екологією, і тим, хто приймає антибіотики.

Покращує роботу кишківника. Пшоно нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і пришвидшує обмін речовин.

Кому не можна їсти пшоняну кашу

Пшоно може негативно впливати на тих людей, які мають певні порушення в роботі систем організму чи захворювання. До таких належать:

схильність до закрепів;

якщо є дефіцит йоду в організмі;

підвищена кислотність шлунку;

захворювання підшлункової залози.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Медведєв зробив гучну заяву: коли Кремль натисне на “ядерну кнопку”

Дмитро Медведєв, заступник голови Ради безпеки Росії, заявив, що застосування ядерної зброї Кремлем можливе лише…

21 хв. ago

Скасування “бусифікації”: як зміниться мобілізація і що буде з ТЦК

Україна незабаром може реформувати свій підхід до мобілізації, відійшовши від спірних примусових практик, часто званих…

23 хв. ago

Майже чверть британців живуть на межі бідності: дані офіційного звіту

Якщо ви думали, що економіка Великої Британії має запас міцності, офіційні дані вам не сподобаються.…

25 хв. ago

Під Києвом вибухнули трансформатори, люди залишились без світла

Вечір п’ятниці, 22 листопада, не став спокійним для мешканців Києва та Київської області, — у…

32 хв. ago

Субсидії не для всіх: хто не може претендувати на допомогу держави

Субсидії в Україні призначені для тих домогосподарств, які мають труднощі з оплатою житлово-комунальних послуг. Однак…

35 хв. ago

Назвав ідіотами. Між Францією та Гаїті розгорівся скандал через Макрона

Президент Франції Еммануель Макрон назвав лідерів Гаїті "ідіотами". Наразі між країнами виник скандал. Про це…

37 хв. ago