Назвали найкориснішу кашу для пенсіонерів

Пшоно славиться вмістом поліненасичених жирних кислот, які запобігають стрибкам цукру в крові.

Також пшоняна каша містить вкрай багато вітамінів та мікроелементів, таких як калій, магній, кальцій, залізо і фтор, які підтримують належну роботу усіх систем в організмі, що вкрай необхідно для людей похилого віку.

Тому людям, яким 60+ варто переглянути свій раціон і додати до нього саме цю кашу.

Пшоно багате на амінокислотні сполуки та клітковину, які захищають від захворювання на онкологію, а також зміцнюють серцево-судинну систему.

Чим корисне пшоно для організму людей похилого віку

Запобігає захворюванням серця й судин. Пшоно містить вітамін РР, який відіграє ключову роль у зміцненні серця й судин. Пшоняна каша також запобігає утворенню атеросклеротичних бляшок й унормовує рівень холестерину в крові.

Налагоджує роботу нервової системи. За рахунок вмісту вітамінів групи В і магнію пшоняна каша захищає від деменції та хвороби Альцгеймера.

Зміцнює зуби та кістки. Пшоняна каша містить у своєму складі фтор та кальцій, які зміцнюють кісткову тканину, запобігаючи її крихкості, та захищають зубну емаль.

Активує роботу мозку й покращує пам’ять. Пшоно містить у своєму складі магній, який допомагає належній роботі мозку, захищає від розсіяності та втрати пам’яті.

Регулює цукор у крові. Пшоняна каша містить повільні вуглеводи й рослинну клітковину, які не дають різко підвищуватися цукру в крові після вживання їжі.

Запобігає утраті м’язової тканини. Пшоно містить легкозасвоюваний білок, що підтримує м’язи в тонусі, не дає наростати зайвій жировій тканині.

Позбавляє від депресії. Пшоняну кашу називають “продуктом спокою”, оскільки вона піднімає настрій та заспокоює.

Очищає організм від токсинів, шлаків та важких металів. Пшоняну кашу треба їсти усім, хто живе в регіонах з поганою екологією, і тим, хто приймає антибіотики.

Покращує роботу кишківника. Пшоно нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і пришвидшує обмін речовин.

Кому не можна їсти пшоняну кашу

Пшоно може негативно впливати на тих людей, які мають певні порушення в роботі систем організму чи захворювання. До таких належать:

схильність до закрепів;

якщо є дефіцит йоду в організмі;

підвищена кислотність шлунку;

захворювання підшлункової залози.

Лисенко Катерина

Recent Posts

54 000 грн за чхання за кермом: водіям загрожують шалені штрафи через алергію

Навіть звичайне чхання за кермом може вилізти боком. У Великій Британії водіїв штрафують за те,…

13 хв. ago

Вчителям додали 300 грн до пенсії, але забрали пільги на 1,5 тис. грн: як так

Пенсійний фонд України знову "порадував" нововведеннями. У березні 2025 року деякі колишні сільські вчителі та…

21 хв. ago

Прожитковий мінімум перевищить зарплату: українцям готують нові соціальні стандарти

У Верховній Раді України розглядають законопроєкт щодо поетапного підвищення прожиткового мінімуму протягом 2025 року, тоді…

25 хв. ago

Вчені виявили несподіваний зв’язок між голодуванням та сексуальним потягом

Нові дослідження на мишах виявили несподіваний ефект періодичного голодування: старші самці, які тривалий час утримувались від їжі, дали…

27 хв. ago

“У мене мурашки”: блогери запитали у ChatGPT, як би він захопив світ

Штучний інтелект переживає справжній бум, викликаючи захват в одних і неабиякі побоювання в інших. Їхній стрімкий…

30 хв. ago

В Україні суттєво скоротилась кількість банків: чому закриваються

Зменшення кількості банків в Україні на 2/3, порівняно з 2013 роком, є результатом того, що з ринку…

33 хв. ago