Назвали найкориснішу кашу для пенсіонерів

Пшоно славиться вмістом поліненасичених жирних кислот, які запобігають стрибкам цукру в крові.

Також пшоняна каша містить вкрай багато вітамінів та мікроелементів, таких як калій, магній, кальцій, залізо і фтор, які підтримують належну роботу усіх систем в організмі, що вкрай необхідно для людей похилого віку.

Тому людям, яким 60+ варто переглянути свій раціон і додати до нього саме цю кашу.

Пшоно багате на амінокислотні сполуки та клітковину, які захищають від захворювання на онкологію, а також зміцнюють серцево-судинну систему.

Чим корисне пшоно для організму людей похилого віку

Запобігає захворюванням серця й судин. Пшоно містить вітамін РР, який відіграє ключову роль у зміцненні серця й судин. Пшоняна каша також запобігає утворенню атеросклеротичних бляшок й унормовує рівень холестерину в крові.

Налагоджує роботу нервової системи. За рахунок вмісту вітамінів групи В і магнію пшоняна каша захищає від деменції та хвороби Альцгеймера.

Зміцнює зуби та кістки. Пшоняна каша містить у своєму складі фтор та кальцій, які зміцнюють кісткову тканину, запобігаючи її крихкості, та захищають зубну емаль.

Активує роботу мозку й покращує пам’ять. Пшоно містить у своєму складі магній, який допомагає належній роботі мозку, захищає від розсіяності та втрати пам’яті.

Регулює цукор у крові. Пшоняна каша містить повільні вуглеводи й рослинну клітковину, які не дають різко підвищуватися цукру в крові після вживання їжі.

Запобігає утраті м’язової тканини. Пшоно містить легкозасвоюваний білок, що підтримує м’язи в тонусі, не дає наростати зайвій жировій тканині.

Позбавляє від депресії. Пшоняну кашу називають “продуктом спокою”, оскільки вона піднімає настрій та заспокоює.

Очищає організм від токсинів, шлаків та важких металів. Пшоняну кашу треба їсти усім, хто живе в регіонах з поганою екологією, і тим, хто приймає антибіотики.

Покращує роботу кишківника. Пшоно нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і пришвидшує обмін речовин.

Кому не можна їсти пшоняну кашу

Пшоно може негативно впливати на тих людей, які мають певні порушення в роботі систем організму чи захворювання. До таких належать:

схильність до закрепів;

якщо є дефіцит йоду в організмі;

підвищена кислотність шлунку;

захворювання підшлункової залози.

Лисенко Катерина

Recent Posts

В Ісландії через виверження вулкана евакуювали популярний курорт

Вулкан на південному заході Ісландії вивергнувся всьоме з грудня, викинувши в повітря клуби диму, коли яскраво-помаранчева…

9 хв. ago

Батьків школярів можуть позбавити батьківських прав: що відомо

Якщо ваша дитина пропускає школу, це не просто "дрібна витівка". В Україні справа може дійти…

10 хв. ago

Росіяни змушують українців здавати кров для армії РФ

Загарбники на тимчасово окупованих РФ територіях шантажують українців, змушуючи ставати донорами крові для армії РФ.…

23 хв. ago

ЗМІ: Росія поставила Північній Кореї більше мільйона барелів нафти в обмін на військову допомогу

Країна-агресор Росія поставила Північній Кореї більше мільйона барелів нафти (56 тисяч тонн) з березня 2024 року. Про це повідомляє ВВС з посилання на дані…

37 хв. ago

Мобілізація по-новому: коли не доведеться йти у ТЦК

Міністр оборони Рустем Умєров зазначив, що йдеться не про ліквідацію ТЦК, а про створення сучасної…

47 хв. ago

Варшава відреагувала на погрози Росії щодо бази ПРО США

Американська база протиракетної оборони у Редзіково на півночі Польщі має виключно оборонний характер, а якщо…

54 хв. ago