Фахівці в галузі харчування та дієтології попереджають про небезпеку, яку може нести певний вид хліба для здоров’я людини.
То ж який вид хліба треба обмежити у своєму раціоні – читайте в матеріалі далі.
Зокрема, найбільш шкідливим визнано білий хліб із рафінованого борошна.
Високий глікемічний індекс
Білий хліб сприяє швидкому підвищенню рівня цукру в крові, що може призводити до інсулінових “стрибків” і збільшення ризику розвитку діабету 2-го типу.
Мінімум корисних речовин
Через інтенсивну обробку борошна з нього видаляються майже всі вітаміни, мінерали та клітковина, що робить хліб “порожнім” продуктом.
Ризик ожиріння
Білий хліб має високу калорійність і низьку здатність забезпечувати тривале відчуття ситості. Це може провокувати переїдання і, як наслідок, набір зайвої ваги.
Хімічні добавки
У виробництві дешевого білого хліба часто використовують консерванти, покращувачі смаку та барвники, які можуть негативно впливати на організм.
Експерти радять замінити білий хліб на більш корисні варіанти, наприклад:
Здоров’я починається з правильного вибору продуктів. Білий хліб, який багато хто вважає невіддільною частиною раціону, насправді може бути прихованою загрозою для організму. Вибираючи хліб із корисними складниками, ви не лише покращуєте своє самопочуття, а й інвестуєте в довголіття.
Молоді люди, яким протягом 2025 року виповнюється 17 років, мають з'явитися до ТЦК та СП,…
Комітет із інавгурації обраного президента США Дональда Трампа більше не продає квитки на церемонію вступу політика на…
Для багатьох українців отримання спадщини — це передача майна та цінностей від спадкодавця, але варто пам’ятати, що…
Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку провів засідання круглого столу у форматі відеоконференції,…
Під час реєстрації автомобіля в Україні власники мають враховувати додаткову витрату – сплату пенсійного збору.…
Астероїд, що має назву (887) Алінда вперше за 100 років опиниться на найближчій відстані від…