Фахівці в галузі харчування та дієтології попереджають про небезпеку, яку може нести певний вид хліба для здоров’я людини.
То ж який вид хліба треба обмежити у своєму раціоні – читайте в матеріалі далі.
Зокрема, найбільш шкідливим визнано білий хліб із рафінованого борошна.
Високий глікемічний індекс
Білий хліб сприяє швидкому підвищенню рівня цукру в крові, що може призводити до інсулінових “стрибків” і збільшення ризику розвитку діабету 2-го типу.
Мінімум корисних речовин
Через інтенсивну обробку борошна з нього видаляються майже всі вітаміни, мінерали та клітковина, що робить хліб “порожнім” продуктом.
Ризик ожиріння
Білий хліб має високу калорійність і низьку здатність забезпечувати тривале відчуття ситості. Це може провокувати переїдання і, як наслідок, набір зайвої ваги.
Хімічні добавки
У виробництві дешевого білого хліба часто використовують консерванти, покращувачі смаку та барвники, які можуть негативно впливати на організм.
Експерти радять замінити білий хліб на більш корисні варіанти, наприклад:
Здоров’я починається з правильного вибору продуктів. Білий хліб, який багато хто вважає невіддільною частиною раціону, насправді може бути прихованою загрозою для організму. Вибираючи хліб із корисними складниками, ви не лише покращуєте своє самопочуття, а й інвестуєте в довголіття.
Мешканці столиці все частіше помічають незвичайних гостей на вулицях міста – диких зайців, які через…
Метапневмовірус (HMPV) — це одноланцюговий РНК-вірус із родини Pneumoviridae. Наразі вакцини проти цієї інфекції немає,…
Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками…
Через війну, яку розпочала Росія, багато наших громадян були змушені покинути свої домівки та виїхати…
Українців закликали бути обережними при обміні доларів і сказали, на що потрібно звернути увагу. Про це пише "Хвиля". При…
З початку повномасштабної війни кількість українців з інвалідністю лише зростає. Однак навіть таким людям вручають повістки й…