Фахівці в галузі харчування та дієтології попереджають про небезпеку, яку може нести певний вид хліба для здоров’я людини.
То ж який вид хліба треба обмежити у своєму раціоні – читайте в матеріалі далі.
Зокрема, найбільш шкідливим визнано білий хліб із рафінованого борошна.
Високий глікемічний індекс
Білий хліб сприяє швидкому підвищенню рівня цукру в крові, що може призводити до інсулінових “стрибків” і збільшення ризику розвитку діабету 2-го типу.
Мінімум корисних речовин
Через інтенсивну обробку борошна з нього видаляються майже всі вітаміни, мінерали та клітковина, що робить хліб “порожнім” продуктом.
Ризик ожиріння
Білий хліб має високу калорійність і низьку здатність забезпечувати тривале відчуття ситості. Це може провокувати переїдання і, як наслідок, набір зайвої ваги.
Хімічні добавки
У виробництві дешевого білого хліба часто використовують консерванти, покращувачі смаку та барвники, які можуть негативно впливати на організм.
Експерти радять замінити білий хліб на більш корисні варіанти, наприклад:
Здоров’я починається з правильного вибору продуктів. Білий хліб, який багато хто вважає невіддільною частиною раціону, насправді може бути прихованою загрозою для організму. Вибираючи хліб із корисними складниками, ви не лише покращуєте своє самопочуття, а й інвестуєте в довголіття.
Аромат улюблених парфумів може створювати настрій, викликати приємні спогади та підкреслювати індивідуальність. Але у їхньому…
Починаючи з березня 2025 року в Україні пенсії можуть бути зменшені до 50%, незважаючи на…
Побутовим споживачам газу необхідно здійснити обов'язкову процедуру, щоб уникнути можливих непорозумінь з платіжками та іншими…
В Україні триває загальна мобілізація, проте деякі категорії громадян можуть бути звільнені від обов’язкової служби.…
З 24 березня 2025 року на автомобільних дорогах України запрацюють додаткові 40 комплексів автоматичної фіксації…
В Україні різняться дати весняних канікул у школах, зважаючи на воєнний стан і особливості навчального процесу.…