Україну атакує субваріант коронавірусу: МОЗ назвав особливості

В Україні виявлено три випадки нового субваріанту коронавірусу Omicron – Flirt. Він швидше передається і краще уникає імунної відповіді, але вакцини залишаються ефективними проти нього. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телемарафону

Новий субваріант коронавірусу Omicron – Flirt попередньо характеризується тим, що ще швидше передається від людини до людини й ще більшою мірою йде від імунної відповіді. Це означає, що людина яка не отримала бустерної дози вакцини має більший ризик захворіти.

Кузін зазначив, що останні декілька місяців спостерігається зростання в абсолютних показниках захворюваність в Україні. Він нагадав, що на минулому тижні було зареєстровано три випадки нового субваріанту коронавірусу Omicron – Flirt, який до цього на території України не зустрічався.

«Це є одним з субваріантів, який попередньо характеризується тим, що ще швидше передається від людини до людини й ще в більшій мірі йде від імунної відповіді. Це означає, що людина яка не отримала бустерної дози вакцини має більший ризик захворіти, якщо в неї є актуальний рівень імунітету проти Covid-19 через вакцинацію», – розповів Кузін.

Головний державний санітарний лікар повідомив, що попри те, що не надано ще офіційних оцінок ризику, з боку ВООЗ є повідомлення про те, що поточна вакцина яка використовується в Україні та в світі є такою ж ефективною проти цього штаму Flirt.

«Тому вакцинація є доступною, є вакцина на території України – більше півмільйона доз. Тобто сама вакцина залишається ефективним засобом», – сказав Кузін.

Загальні симптоми Flirt:

  • підвищення температури тіла переважно в перші дні захворювання
  • кашель
  • головний біль
  • втома в м’язах

Раніше Міністерство охорони здоров’я повідомило, що у  липні в Україні були зафіксовані три випадки нового субваріанту коронавірусу Omicron Flirt. Згідно з наявними дослідженнями, поточні вакцини та бустери залишаються й надалі ефективними, втім, не рятують від зараження новим штамом. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я (МОЗ).

Ольга Степанова

Recent Posts

У Росії хочуть знести пам’ятник “вагнерівцям”: назріває скандал

У Росії, у підмосковному місті Воскресенськ хочуть знести пам’ятник, встановлений на честь бойовиків ПВК "Вагнер"…

38 секунд ago

Улюблена стрижка парижанок: модні експерти розповіли, яка зачіска додасть осінньої романтичності образу

З початком осіннього сезону багатьом жінкам хочеться змін – додати романтичності у свою зовнішність. Але не…

8 хв. ago

Росію сколихнули одразу три землетруси: в будинках обвалилася штукатурка

У ніч проти 20 вересня в Кемеровській області Росії сталися одразу три землетруси. Жителі відчули поштовхи, у…

17 хв. ago

У Тернополі чоловіки співали на вулиці російський шансон – “концерт” закінчився у ТЦК

У центрі Тернополя кілька п'яних чоловіків співали російський шансон. "Концерт" відбувався на Театральній площі недалеко…

26 хв. ago

“Вічна” ядерна батарея виявилася у 8000 разів ефективнішою за аналоги: як вона влаштована

Батарея, розроблена вченими з китайського університету Сучжоу, використовує енергію радіоактивного розпаду — процесу, який відбувається…

34 хв. ago

Столтенберг назвав єдину умову, за якої війна може закінчитися

Чим сильнішою та тривалішою буде підтримка України, тим швидше може завершитися війна, розв'язана Росією. За…

39 хв. ago