Годинник врятував життя тренера, попередивши його про зупинку серця

Смарт-годинник врятував життя персональному тренеру, попередивши його про наближення зупинки серця.

Про це пише Need To Know.

Тьяго Курсіно, який раніше не мав проблем із серцем, прокинувся одного ранку від стукоту в грудях. Попри фізичну втому, він пішов на роботу, як зазвичай, аж раптом на його годиннику вискочило повідомлення: “Фібриляція передсердь – 99 ударів на хвилину”.

У той же час він отримав електрокардіограму – запис електричної активності серця – на свій телефон, пов’язаний зі смарт-годинником, який показав порушення.

Годинник Тьяго / Фото: Jam Press

“Не повністю довіряючи точності годинника, але відчуваючи симптоми, я взяв звіт про ЕКГ і одразу ж надіслав його знайомому кардіологу”, – пригадав Тьяго. “Саме тоді він порадив мені негайно звернутися за невідкладною допомогою”.

32-річний чоловік одразу ж поїхав до лікарні швидкої допомоги в Пальмасі, на північ від Бразилії, де медики встановили, що у нього почалася зупинка серця.

Тьяго Курсіно / Фото: Jam Press

Тьяго дали заспокійливе і провели кардіоверсію, під час якої його серце було піддано контрольованому електричному розряду. Процедура минула успішно, і його серцебиття відновилося до нормального ритму.

Він сказав: “У мене немає жодних попередніх захворювань. Я не п’ю енергетичних напоїв і не приймаю передтренувальних добавок. Але того дня я вживав соус з натуральних інгредієнтів, багатий на натрій, оцет, лимон, петрушку і червону цибулю, що спричинило термогенну реакцію”.

Тьяго Курсіно / Фото: Jam Press

Після переляку Курсіно став ще більш уважним до свого здоров’я: “Я почувався так, ніби заново народився. Моє серце знову почало битися нормально, і незабаром мене виписали. Якби не ефективність цифрового годинника, його штучний інтелект, негайна кардіологічна допомога та швидка реакція всієї медичної команди лікарні, я не знаю, чи був би я тут, щоб розповісти цю історію. Я ніколи не думав, що цей пристрій попередить мене про небезпеку для життя, з якою я стикнувся”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

25 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

27 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

28 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

38 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

40 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

42 хв. ago